Згідно постанови Кабінету Міністрів від 20.08.2021 №893 на центри зайнятості покладено функції щодо пошуку кандидатів у патронатні вихователі із числа безробітних. 29 грудня 2021 року в рамках співпраці відбулася зустріч-навчання  фахівців соціальних служб Брусилівської громади  та  фахівців Брусилівської районної філії Житомирського обласного  центру зайнятості.

  Начальник відділу служби у справах дітей Людмила Мельник та фахівець із соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради Світлана Зубрицька провели навчання для фахівців служби зайнятості щодо проведення інформаційних кампаній, співбесід і консультацій з безробітними  які б могли б виконувати обов’язки патронатного вихователя.

  Вони роз’яснили суть послуги патронату над дитиною, її тривалість, хто може бути патронатним вихователем, де проходять  підготовку патронатні вихователі, про розмір соціальної допомоги на дітей, які знаходяться під патронатом та грошове забезпечення патронатних вихователів тощо.

  Директор філії Олександр Дрозд подякував соціальних партнерів за проведене змістовне навчання та висловив надію на ефективну та тривалу співпрацю.