В місті Чорноморську Одеської області пройшов 15-ий Всеукраїнський фестиваль вокально-хорового мистецтва «Серпневий заспів». 26 ансамблів і хорових колективів тримали глядачів в полоні української пісні: патріотичної, ліричної, жартівливої... Вдумливий репертуар, прем'єри пісень, душевний порив і майстерність виконавців зачаровували слухачів. Ці пісенні твори, окрім естетичної насолоди, спонукають людей до патріотизму, ще більшої любові до рідної землі. Незважаючи на всілякі перепони і негаразди аматорські колективи з різних куточків України прибули до Чорноморська, щоб стати учасниками «Серпневого заспіву». Житомирщину на фестивалі представляли народний вокальний ансамбль «Чарівниця» Брусилівського селищного Будинку культури (керівник Тетяна Лаврчук) і народний вокальний колектив «Долинянка» Долинівського сільського Будинку культури (керівник Лідія Басалкевич). Наші колективи продемонстрували високу виконавську майстерність в представленні програмних творів, серед яких пісні Юрія Штельмаха «Край мій рідний південний» і «Соняшник цвіте», «Калинові острови» Володимира Савченка, українські народні пісні «Спився козак, спився», «Криниця мурована» та «Да посєяли дєвки льон». Численні аплодисменти і вигуки «Браво!» від глядачів додавали гарного настрою і впевненості.  Ми були запрошені на гала-концерт фестивалю, на якому з великим задоволенням виконали пісні «Спився козак, спився» і «Калинові острови». Наші земляки мають можливість переглянути виступи «Долинянки» і «Чарівниці» на сторінках «Фейсбуку», Брусилівського селищного Будинку культури та Чорноморського відділу культури. Перед початком гала-концерту журі фестивалю на чолі з Петром Андрійчуком, заслуженим працівником культури України, професором КНУКіМ, лауреатом премії І.Огієнка, вручали дипломи за участь у фестивалі та традиційні сувеніри-подарунки для усіх колективів фестивалю, які виготовив Кукушкін Богдан, майстер гончарної справи, керівник студії «Гончар» Палацу культури м. Чорноморська, а розписала фарбами Драпогуз Вікторія, викладач КЗ «Дитяча школа мистецтв ім.Л.Нагаєва»Переможцям  15-го Всеукраїнського фестивалю «Серпневий заспів» вручали відповідні дипломи різних ступенів, сувенірні подарунки та кришталеві журавлі- символи цього фестивалю. Дипломантом «Серпневого заспіву» став народний вокальний колектив «Долинянка» Долинівського СБК нашої громади, а народний вокальний ансамбль «Чарівниця» Брусилівського СБК отримав диплом за перше місце. Вітаємо наших аматорів з прекрасним творчим виступом і бажаємо нових перемог та здобутків!!!

  Ми не змогли б бути учасниками цього чудового фестивалю, якби нас не підтримували наші рідні і колеги, якби нам матеріально не допомагали щирі друзі і спонсори. Ми сердечно дякуємо всім, хто підтримував нас, хто вболівав за нас, хто вірив в нас!...

  Учасники народного  аматорського колективу «Долинянка» щиро дякують за постійну підтримку в їх творчих проектах і за вагому допомогу в поїздці на фестиваль в Чорноморськ  своєму земляку Миколі Оніщуку, за спонсорську допомогу селищному голові Володимиру Габенцю.

   Народний ансамбль «Чарівниця» має своїх прихильників і фанатів, своїх добрих друзів і меценатів. Тож від широго серця дякуємо за значну матеріальну допомогу Михайлу Компанцю, Галині Сімячко (ПП «Україна»), Віктору Кожухаренку (ПП «Привороття-Агро»), народному депутату Тетяні Грищенко, Миколі Корженку (ФГ «Агроленд»), Андрію Сороці (ФГ «Сорока Ф.Ф.»), Сергію Варенику (ТОВ «Агрофірма «Брусилів»), Сергію Тарасюку (церква «Світло Євангелії»), селищному голові Володимиру Габенцю, а також Миколі Вознюку (ТОВ «Брусилівський маслозавод») та  Лідії Хоменко. 

    Члени профспілки громади дякують рідній профспілці за порозуміння і підтримку.

  Спасибі всім вам, дорогі наші, що підтримуєте нас і добрим і словом, і матеріально. Хай поруч з вами завжди буде удача і фінансовий прибуток, хай Господь дарує всім здоров’я на многі літа! А ми постараємося і надалі примножувати творчу славу Брусилівщини!..

                      Галина Андреєва, методист селищного Будинку культури