Добре вчиняє та громада, що дбає про перспективу свого розвитку, поступ вперед. А одним з головних рушіїв такого поступу є кадровий потенціал, кваліфіковані освічені кадри. Дбаючи про кадри, керівництво Брусилівської селищної ради прийняло мудре рішення щодо організації здобуття вищої освіти за кошти селищного бюджету працівниками соціальної сфери та охорони здоров’я. Рішенням шістнадцятої сесії Брусилівської селищної ради сьомого скликання від 26.03.2018 № 505 з метою підвищення престижу і соціального статусу медичних працівників та працівників соціальної сфери було  затверджено програму їх підготовки на 2018-2021 роки.

    Навчання, на яке  виділено 900 тисяч гривень, було організовано та проводилось на базі Брусилівського інформаційно-консультативного центру  Житомирського економіко-гуманітарного інституту ВНЗ Відкритого Міжнародного університету розвитку людини «Україна».11 працівників КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради та 16 працівників КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Брусилівської селищної ради впродовж трьох років здобували вищу освіту за спеціальностями «соціальна робота», «ерготерапія», два роки - за спеціальністю «фізична реабілітація». 

     6 лютого студенти за програмою «ерготерапія» та «соціальна робота» успішно склали державний іспит. А в березні вони мають отримати дипломи випускників цього вузу. Відрадно, що всі три роки навчання йшли пліч-о-пліч з практикою, забезпеченням кожного студента відповідною посадою. У фахівців із соціальної роботи відділення соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради вона дуже відповідальна і потрібна: проведення соціальної роботи з особами, сім’ями, зокрема, інформаційно-просвітницька, соціально-профілактична; оцінювання потреб осіб/сімей у соціальних послугах; організація надання їм  соціальних послуг шляхом ведення випадку, соціального супроводу осіб/сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах за місцем їх проживання/перебування; моніторинг надання соціальних послуг; соціальне супроводження прийомних сімей і дитячих будинків сімейного типу; надання соціальних послуг учасникам АТОООС,  внутрішньо переміщеним  сім’ям та іншим особам/сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах і не можуть самостійно їх подолати.  

Фото без описуФото без опису

 

 

                                                                          Валентина МАЗУРЕНКО,

директор КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради