Сьогодні у Брусилівській центральній універсальній публічній бібліотеці ім. Г.М. Ткаченка відбулася презентація книги Романа Коваля «Житомирщина в боротьбі»

 Володимир Васильович Габенець та Нікітчин Олександр Юрійович розповіли присутнім про зародження ідеї написання книги, профінансували її видання та подарували бібліотекам Брусилівської ОТГ видання.

  Це книга про українсько-російську війну в 1917 – 1920-х рр. на території сучасної Житомирської області та славних синів і дочок, які народилися в цьому козацькому краї.

  Поруч з розповідями Романа Коваля про братів Соколовських, сестру їхню Марусю, отаманів Филоненка, Костюшка, Біденка, Козиря-Зірку, в книжці опубліковано нариси Володимира СвятненкаОтаман Федір Святненкота Олександра НікітчинаБрусилівський отаман Минка”.

  Читач зможе познайомитися з прекрасними козачками отамана Дмитра Соколовського: Тамарою Петрів, Ольгою Батуровою та Марією Стовбуненко-Заїченко (“козак Марко”).

   Важливими для пізнання національної історії є розділ Володимира СвятненкаБорці за волю з Брусилова і БрусилівщинитаНеповний список борців за Україну, уродженців Житомирщини, та вояків з інших земель, які захищали Житомирщину” (автори Владислав Карпенко, Роман Коваль, Юрій Юзич). У книжці опубліковано також документи, фотографії та визвольні поезії.

  Місця, де народилися й боролися ці чудові люди, нам відомі: Овруч, Житомир, Станишівка, Брусилів, Коростишів, Радомишль, Коростень, Звягель, Базар, Ушомир, Народичі, МалинЯроповичі, Горбулів, Левків, Любар, Бердичів

  Здавалося, тут у добу Української революції нічого не відбувалося.

  Відбувалося! Кипіло тут. Ми просто про це не знали.

 Вихід книжки став можливим завдяки фінансовій підтримці Володимира Габенця, голови Брусилівської ОТГ, та Нікітчина Олександра Юрійовичаголови ГОРідний ДімБрусилівщина”.

 Слова вдячності висловила директор Брусилівської ЦУПБ ім. Г.М. Ткаченка Комарова Леся Анатоліївна та начальник відділу культури, туризму та ЗМІ Філоненко Лариса Миколаївна.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису