Фото без опису   Щодо роздільності майна батьків і дітей. Батьки і діти, які спільно проживають можуть бути самостійними власниками майна. Якщо має місце спір між батьками та дітьми, які спільно проживають, щодо належності майна, то воно вважається власністю батьків, якщо інше не встановлено судом. Якщо батьки придбали майно призначене для розвитку дитини та її виховання, то вказане майно є власністю дитини.

    Якщо батьки і діти набули майно за рахунок їх спільної діяльності чи спільних коштів, то таке майно належить їм на праві спільної сумісної власності.

    Що стосується права власності на аліменти одержані на дитину, то вони є власністю дитини. Той з батьків, хто розпоряджається аліментами, повинен їх використовувати за цільовим призначенням безпосередньо в інтересах дитини. Неповнолітня дитини має право брати участь у розпорядженні аліментами, які одних з батьків отримав їх на утримання дитини. Необхідно відмітити, що неповнолітня дитина (вік з 14 років), має право на самостійне отримання аліментів відповідно до Цивільного кодексу України.

  Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).

 

Відділ «Брусилівське бюро правової допомоги»

тел. 30095