Фото без опису    Щорічно в Україні, з 25 листопада до 10 грудня включно, проводиться Міжнародна кампанія «16 днів проти насильства», яку ініціював Перший всесвітній інститут жіночого лідерства у 1991 році. Дати початку та завершення Кампанії вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

  Шістнадцятиденний період кампанії охоплює наступні важливі дати:

  • 25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок. Офіційно цей день був оголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1999 році.
  • 1 грудня – Всесвітній  день боротьби зі СНІДом.
  • 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством.
  • 3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями.
  • 5 грудня – Міжнародний день волонтера.
  • 6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі.
  • 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

 З метою організації та проведення інформаційно-просвітницьких заходів  Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» в період з 25.11.2020 по 07.12.2020 року, відділом соціальної, сімейної та молодіжної політики та охорони здоров’я заплановані заходи: кампанія «Помаранчевий світ» - 25.11.2020 року, соціальна акція «Жити без СНІДу» - 01.12.2020 року, флешмоб «Я проти рабства» - 02.12.2020 року, круглий стіл «Права та захист осіб з інвалідністю» - 03.12.2020 року, проект «Волонтери – янголи майбутнього» - 07.12.2020 року,  інформаційна акція «Співіснування під час карантину» - 10.12.2020 року.

  Кампанія «Помаранчевий світ» має на меті активізацію зусиль громадянського суспільства в боротьбі з насильством проти жінок. ООН пропонує 25.11.2020 року одягнути одяг або аксесуари помаранчевого кольору, щоб висловити свою солідарність з рухом в ім’я майбутнього, вільного від насильства щодо жінок і дівчат.

  Соціальна акція «Жити без СНІДу» має на меті доповісти про хворобу СНІД і ВІЛ та шляхи інфікування. Рекомендуємо взяти участь в акції «Червона стрічка»: 01.12.2020 року зробити власноруч червону стрічку та одягти зазначену як символ боротьби зі СНІДОМ.

 Флешмоб «Я проти рабства» має на меті поширення у соціальній мережі фейсбук тексту, у якому розповідається чому потрібно протидіяти торгівлі людьми чи опублікування фото із текстом «Я проти рабства», додавши до допису хештеги #я_проти_рабства та #від_серця_до_серця.

       

 

 

                                           Марія ШАРАМКО, начальник відділу соціальної, сімейної,

                                   молодіжної політики та охорони здоров’я селищної ради