Адресність, наближення соціальних послуг до жителів населених пунктів  є пріоритетом в діяльності Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради. Це, передусім, потребує врахування індивідуальних потреб вразливих категорій громадян- осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, людей похилого віку, ветеранів війни та праці, сімей з дітьми, які опинились в складних життєвих обставинах.

          Саме ці  пріоритети стали поштовхом до створення у структурі установи служби з перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату. І це стало реальністю після прийняття постанови Кабінету Міністрів України  від 14 березня 2018 року № 189, якою затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для придбання  спеціально обладнаних автомобілів. В зв’язку з цим, рішенням сімнадцятої сесії Брусилівської селищної ради від 10 травня 2018 року № 537 в центрі надання соціальних послуг було створено службу з перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату та подані всі необхідні документи  до Міністерства соціальної політики України.  Брусилівська селищна рада 22 березня 2019 року в урочистій обстановці за участю високопоставлених осіб в числі перших «щасливчиків» ( всього 25 автомобілів на всю Україну) отримала новенький сучасний спецавтомобіль для перевезення осіб з інвалідністю.

        Уже з 1 квітня 2019 року  служба розпочала надання інноваційних соціальних послуг і спецавтомобіль почав курсувати автошляхами Брусилівської селищної ради, а також згідно замовлень  до обласного центру. Автомобіль обладнаний спеціальним підйомником, що дозволяє особам з інвалідністю, які пересуваються при допомозі крісел-колісних, без труднощів потрапити в салон автомобіля. Скористатися послугою з перевезення до лікувальних закладів Брусилівської селищної ради, обласної лікарні,  Житомирського обласного ортопедичного підприємства, інших установ, організацій отримали жителі Брусилівської об?’єднаної територіальної громади, які через інвалідність, хвороби, опинились в складній життєвій ситуації. Послуги надаються за кошти бюджету Брусилівської селищної ради. Для жителів громади вони безкоштовні.

           З квітня 2019 року і по цей час послугами  служби  «соціальне таксі» вже скористались 93  жителі  більшості населених пунктів Брусилівської селищної ради. Їм надано  226  таких послуг. Такі соціальні послуги дають змогу особам з інвалідністю відчути себе повноправними членами  нашої громади, нашого спільного дому, вийти, виїхати за межі двору, свого житла, сприяють підвищенню їх довіри до місцевої влади, дозволяють отримати вільний безкоштовний доступ до життєво-необхідних об’єктів.    

            Для отримання безкоштовної соціальної послуги з перевезення  вам необхідно звернутися за телефоном 3-16-41 за день до поїздки. В разі екстреної поїздки послуга надається невідкладно у день замовлення.  Працює «соціальне таксі» з 8-ї ранку до 17-ї години з понеділка по п’ятницю.  Соціальна установа Брусилівської селищної ради працює  для вас, для вашого блага.

Фото без описуФото без описуФото без опису

                            

         

 

  Валентина МАЗУРЕНКО, директор КУ «Центр надання

соціальних послуг»

  Брусилівської селищної ради