Вирішення питань зайнятості населення неможливе без налагодження тісної співпраці служби зайнятості з роботодавцями. Така співпраця наразі існує між Брусилівською районною філією Житомирського обласного центру зайнятості та ТОВ «Брусилівський маслозавод».

         Цими днями директор філії Дрозд Олександр та заступник начальника відділу надання соціальних послуг Лариса Білокур відвідали дане підприємство та зустрілися з керівництвом, щоб обговорити потреби підприємства у працівниках, наявність перспективних вакансій, можливості організації тимчасових робіт та стажування безпосередньо на робочому місці.

         ТОВ «Брусилівський маслозавод»- це одне з провідних підприємств району, діяльність якого полягає у переробці та виготовленні молочної продукції. Директор заводу  Микола Вознюк розповів, що історія заводу сягає у далекий 1936 рік. З цього часу триває активний розвиток заводу, збільшення потужностей, розширення асортименту. Цьому сприяє наявність потенціалу сировинної бази. Наразі завод іде в ногу з часом: впроваджені новітні технології переробки та виготовлення молочної продукції, проведена повна реконструкція цехів, побудовані нові приміщення для прийому молока, новий сироварний цех. Для якісного збору молока організовано транспортний підрозділ, який не лише збирає молоко, а й проводить його тестування та доставку. А технологи ТОВ «Брусилівський маслозавод» гордяться якістю та натуральними складниками своєї продукції. Проте для виготовлення високоякісних товарів потрібне не тільки високотехнологічне обладнання, а і кваліфіковані кадри. Цьому сприяє підбір працівників фахівцями служби зайнятості. З початку 2020 року на підприємство працевлаштовані 23 особи на посади апаратників охолодження молочних продуктів, слюсарів-ремонтників та підсобних робітників тощо.

         За словами представника відділу кадрів Олени Венчагової на перспективу для стабільної роботи підприємства необхідні будуть: сепараторники, лаборант хіміко - бактеріологічного аналізу, слюсарі – ремонтники,  підсобні робітники тощо.

         Такі зустрічі є запорукою досягнення спільної мети: оперативному підбору кадрів на замовлення роботодавця, забезпечення стабільної роботи підприємства та вирішення проблеми зайнятості населення.

 

 

Л. Левківська, провідний фахівець з профорієнтації