Фото без опису    Фонд енергоефективності  - державна установа, створена з метою стимулювання та підтримки ініціатив щодо впровадження заходів із енергоефективності у житловому секторі України.

    Фонд розробив та впроваджує Програму підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім», яка визначає умови та порядок надання Фондом грантів ОСББ для часткового відшкодування витрат, пов’язаних зі здійсненням заходів з енергоефективності. Фінансується Програма з Державного бюджету України, а також за кошти міжнародних донорів, зокрема Європейського Союзу (ЄС) та Федеративної Республіки Німеччини.

            Програма затверджена Наглядовою радою Фонду 16 серпня 2019 року та діятиме до 31 грудня 2023 року. Завдяки участі у програмі «Енергодім» ОСББ отримають відшкодування витрат на енергомодернізацію свого будинку, компенсацію понесених витрат до 60-70% на роботи, матеріали та обладнання залежно від вжитих заходів з енергоефективності.

           Подати заявку на участь в програмі «Енергодім» можуть ОСББ, які провели енергоаудит будинку та отримали енергетичний сертифікат.

          У разі зацікавленості участі у Програмі та отримання більш детальної інформації дивитися посилання  https://eefund.org.ua/programa-energodim.