Фото без опису   Виховання дітей - найважливіша галузь батьківства. Батьки повинні усвідомлювати, що вони  виховують майбутніх громадян, і що кожна повноцінна  сім’я є фундаментом здорового суспільства.

 

  

   Однак, в нашому сьогоденні через пияцтво дорослих, нехтування батьківськими обов’язками, прояви насильства та ін. тисячі дітей в Україні позбавлені  домашнього затишку. Ці діти потребують великої підтримки та захисту своїх прав. З метою поліпшення становища дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, громадянам нашої країни надається право взяти дитину у родину на спільне виховання і проживання та  створити прийомну сім’ю або дитячий будинок сімейного типу.

   Фінансування прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу здійснюється за рахунок державного бюджету. Кошти, що виділяються на утримання дітей у прийомній сім’ї, перераховуються на особистий рахунок одного з прийомних батьків, відкритий в установі банку за місцем проживання прийомної сім’ї. Одному з прийомних батьків виплачується грошове забезпечення.

 

Соціальна допомога прийомним батькам, батькам вихователям становить 2,5 прожиткових мінімуми:

для дітей віком від 0 до 6 років 4647,50 грн. (1859 х 2,5), а для дітей віком від 6 до 18 років – 5795 грн. (2318 х 2,5);

для  дітей з інвалідністю – 3,5 прожиткових мінімуми:

до 6 років – 6506, 50 грн (1859 х 3,5); від 6 – 18 років -8113 грн.(231 3.5)

  Державою передбачена субвенція  на будівництво/придбання житла для дитячих будинків сімейного типу.

  За більш детальною інформацією щодо створення прийомної сім’ї або дитячого будинку сімейного типу звертайтесь до відділення соціальної роботи Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради за адресою: смт. Брусилів,  вул. Митрополита Ілларіона, 13,  тел.: 30345, 31641.

    Прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу- це шлях до зменшення сирітства, до зменшення кількості дітей, які виховуються в інтернатних закладах. Робота фахівців із соціальної роботи відділення соціальної роботи КУ «Центр надання  соціальних послуг» Брусилівської селищної ради спрямована на раннє виявлення сімейних криз, надання необхідних соціальних послуг щодо збереження сімейного вогнища, запобігання вилученню дітей із сім’ї, допомозі у набутті навичок відповідального батьківства та пошуку власних ресурсів для самостійного розв’язання життєвих проблем сім’ї.  

 

 

 

 

       Валентина МАЗУРЕНКО, директор