Брусилівська селищна рада інформує суб’єктів господарювання та фізичних осіб щодо Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07.02.2018 №107 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 20.05.2020 №395).

      Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених Мінекономіки в державному бюджеті за програмою «Фінансова підтримка сільгоспвиробників», які спрямовуються для державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції.

      Отримувачами бюджетних коштів є суб’єкти господарювання – юридичні особи незалежно від організаційно-правової форми та форми власності та фізичні особи – підприємці, зокрема сімейні фермерські господарства, що проводять діяльність у галузі тваринництва та бджільництва, а також фізичні особи, у яких наявні бджолосім’ї.

    Дотація за бджолосім’ї надається на безповоротній основі фізичним особам та суб’єктам господарювання, які є власниками бджолосімей, за наявні в поточному році від 10 до 300 бджолосімей у розмірі 200 гривень за бджолосім’ю.

      Для отримання дотації за бджолосім’ї фізичні особи та суб’єкти господарювання, які є власниками бджолосімей, подають за місцем знаходження пасіки до відділу фінансів, планування, економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Брусилівської селищної за адресою смт. Брусилів, вул. Небесної Сотні, 17А, такі документи:

  • копію ветеринарно-санітарного паспорта пасіки;
  • копію рішення про державну реєстрацію потужності;
  • копію довідки про відкриття поточного рахунка, виданої банком (суб’єкти господарювання);
  •  копію довідки або договору про відкриття рахунка в банку (фізичні особи);
  • копію паспорта громадянина України (фізичні особи);
  • довідку, чинні на дату подання заяви, про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справляння яких покладено на контролюючі органи, у паперовій або електронній формі (суб’єкти господарювання);
  • копію звіту про виробництво продукції тваринництва та кількість сільськогосподарських тварин (форма 24-сг) на останню звітну дату на момент подання документів (суб’єкти господарювання, які є юридичними особами);
  • довідку, видану органом місцевого самоврядування, про реєстрацію пасіки із зазначенням кількості наявних бджолосімей на останню звітну дату на момент подання документів (фізичні особи та фізичні особи-підприємці, зокрема сімейні фермерські господарства). 

         Документи потрібно подати до 1 жовтня 2020 року.