Фото без опису    2020 рік – підготовки та проведення чергових місцевих виборів.

   18 травня ц.р. Центральна виборча комісія постановою №88 затвердила Порядок розгляду звернення виборця щодо зміни виборчої адреси відповідно до частини третьої 8 Закону України «Про Державний реєстр виборців», який набирає чинності з 1 липня 2020 року.

   Затверджений Порядок визначає процедуру розгляду органом ведення Державного реєстру виборців мотивованого звернення громадянина України, який має право голосу згідно зі статтею 70 Конституції України, щодо зміни виборчої адреси.

  Цей Порядок робить можливою зміну виборчої адреси безвідносно до реєстрації місця проживання. Він спрямований на реалізацію виборчих прав як внутрішньо переміщених осіб, так й інших виборців, які з певних причин вимушені прожити не за місцем своєї реєстрації. Можливість змінити виборчу адресу за місцем свого фактичного проживання безумовного збільшить кількість виборців, які зможуть взяти участь у голосуванні. Зокрема, завдяки зазначеній процедурі у найближчих місцевих виборах зможуть взяти участь внутрішньо переміщені особи. Для інших громадян України надається можливість голосувати у тих територіальних громадах, де вони фактично проживають.

         З метою забезпечення виборчих прав громадян України, що проживають на території Брусилівської  громади доводимо до відома жителів громади дану постанову.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису