Головними партнерами служби зайнятості завжди були і є – роботодавці. Націленість на плідну співпрацю вимагає постійного  удосконалення існуючих підходів та застосування сучасних методів при підборі персоналу. Нові форми роботи сприяють розвитку державної служби зайнятості та перетворення її на сервісну службу.

        Хедхантинг (від англ.  headhunting— «полювання за головами») - це один з напрямів пошуку та підбору персоналу, ключових і рідкісних, як за фахом, так і за рівнем професіоналізму фахівців. Хто із фахівців стає об’єктом уваги хедхантерів? Це головні бухгалтери, керівники підприємств, юристи, фахівці вузьких профілів тощо.

        Рекрутинг (від фр.Recruit — «набирати», «вербувати») — підбір персоналу в штат компанії, або під замовлення клієнта.   

     Ці сучасні методи пошуку та підбору персоналу наряду з такими  ключовими компетенціями,  як  вміння вести переговори, креативність та гнучкість у вирішенні поставлених завдань, розуміння світових тенденцій та трендів у пошуку працівників, здійснення постійного моніторингу і аналізу вакансій в базі даних Єдиної інформаційно-аналітичної системи державної служби зайнятості та інших джерелах, максимально сприятиме задоволенню потреб роботодавців у кваліфікованих кадрах.

      Фахівець центру зайнятості -  рекрутер не тільки підбирає персонал для підприємств, а й шукає підприємства, які  б задовольнили потреби шукачів роботи у їх професійній самореалізації. Це стосується осіб, які перебувають на обліку в службі зайнятості, так і тих хто шукає роботу самостійно.

         Які переваги має роботодавець?

  • Економія часу. Попередню співбесіду проведе рекрутер  у центрі зайнятості згідно вимог роботодавця.
  • Економія коштів. Всі послуги служби зайнятості безкоштовні, в т. ч. розміщення вакансій на веб-ресурсах .
  • У штатному розписі представників малого бізнесу не обов’язково передбачати менеджера з підбору персоналу, при умові співпраці з центром зайнятості тощо.

 

  Шановні роботодавці! Запрошуємо звернутися до Брусилівської районної філії Житомирського ОЦЗ та скористатися новими підходами у підборі персоналу!

 

Фото без опису

 

Л. Левківська, провідний фахівець з профорієнтації