Фото без опису     Підприємці на загальній системі оподаткування подають податкову декларацію про майновий стан і доходи за результатами календарного року у строки, встановлені для річного звітного податкового періоду за місцем своєї податкової адреси.

  За звітний 2019 рік підприємці подають податкову декларацію про майновий стан і доходи за формою, затвердженою наказом МФУ від 02.10.2015 №859 з урахуванням змін, внесених наказом МФУ від 25.04.2019 №177.

  Податкова декларація за звітний календарний рік подається протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем такого звітного (податкового) року.

Сума податкового зобов’язання, зазначена у поданій підприємцем декларації, сплачується протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого для подання декларації.

  В декларації поряд з доходами від підприємницької діяльності підприємці мають зазначати інші доходи з джерел їх походження з України, іноземні доходи та авансові платежі з податку на доходи фізичних осіб..

  Підприємець, без використання праці найманих працівників, формує та подає звіт щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування  за себе один раз на рік до 10 лютого року, наступного за звітним періодом. Звітним періодом є календарний рік.

  Оскільки підприємці сплачують єдиний внесок за звітний рік до 10 лютого наступного року, то сума сплаченого єдиного внеску за звітний 2019 рік включається до складу витрат 2020 року.

 

Адміністрація Коростишівської ДПІ Житомирського управління ГУ ДПС у Житомирській області