Фото без опису Житомирське управління ГУ ДПС у Житомирській області(Коростишівська ДПІ)  роз’яснює положення Закону України "Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" і Закон України № 128 від 20.09.2019.

   Закон № 128-IX відкрив можливість використовувати замість традиційних РРО спеціальні програми. Таку програму можна буде встановити на будь-який гаджет, у тому числі і на смартфон. При цьому в п.2 пп.11 Закону прямо записано, що «Контролюючий орган забезпечує безкоштовне програмне рішення для використання суб’єктом господарювання». Тобто, безкоштовним буде не тільки скачування самої програми, але і її обслуговування.

Програмний реєстратор розрахункових операцій це:

безкоштовне повнофункціональне рішення від ДПС, (в тестовому режимі з 01.01.2020 року, повнофункціональне з 01.04.2020 року);

можна буде встановити на будь-який гаджет і зекономити на придбанні традиційних касових апаратів та їх обслуговування;

передбачає виключно онлайн реєстрацію через електронний кабінет;

передбачає онлайн передачу (отримання) даних до фіскального серверу контролюючого органу;

за запитом користувача передбачає автоматичне створення Z- звіту засобами фіскального сервера або програмного РРО;

дозволяє працювати в режимі offline ( до 36 годин разово та не більше 168 годин протягом календарного місяця), надіслати до ДПС дані про здійснені розрахункові операції після завершення режиму offline;

ДПС надаватиме інформаційну підтримку щодо реєстрації та застосування програмних РРО. Платники податків можуть використовувати будь – який представлений на ринку програмний РРО в залежності від своїх фінансових можливостей.

 

 

Адміністрація Коростишівської ДПІ Житомирського управління ГУ ДПС у Житомирській області