Упродовж поточного року під процесуальним керівництвом Коростишівської місцевої прокуратури до Брусилівського районного суду направлено 5 кримінальних проваджень за ст. 126-1 КК України за фактом вчинення домашнього насильства. Здебільшого від домашнього насильства страждали колишні дружини, проте до суду також було направлено 1 кримінальне провадження де потерпілою від домашнього насильства була рідна мати, яку син систематично ображав словами нецензурної лайки, виганяв з власного будинку тощо. Остання була змушена ночувати у сусідів.

   За результатами розгляду кримінальних проваджень зазначеної категорії Брусилівським районним судом було розглянуто та винесено вироки по 4 кримінальних провадженнях та 1 кримінальне провадження ще перебуває на розгляді у суді.

  Так, 25.10.2019 Брусилівським районним судом винесений вирок, яким затверджена угода про примирення у кримінальному провадженні відносно Л. за ст. 126-1 КК України, який систематично нецензурно ображав та погрожував фізичною розправою колишній дружині. Було зібрано достатньо матеріалів стосовно порушника та до суду направлений обвинувальний акт за фактом вчинення домашнього насильства. Громадянин Л. раніше неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства за ст. 173-2 КУпАП. Жінка багато раз скаржилася на свого колишнього чоловіка, який вчиняє психологічне насилля над нею та погрожує їй розправою, внаслідок чого вона разом з шістьма своїми неповнолітніми дітьми вимушена була втекти з будинку свого проживання та перебратись до будинку свого батька. Відтак за вироком суду домашній насильник змушений буде відпрацювати 150 годин громадських робіт.

 

Коростишівська місцева прокуратура

Житомирської області