На часі  в Україні реорганізація структури райдержадміністрацій, яка викликана  реформою децентралізації. Зміна організаційної структури передбачає зменшення чисельності працівників, а - це є непростим, болючим рішенням.

         Люди - це найцінніший капітал держави, тому основне завдання служби зайнятості – це підтримка людей у пошуку роботи. Так, щоб вивільнення працівників Брусилівської РДА було найменш болісним проводиться ряд заходів.

         Директор Брусилівської філії Житомирського ОЦЗ Дрозд О. С. провів робочі зустрічі з в. о. голови райдержадміністрації Ненюком О. О. То ж спільно обговорювали деталі та перспективи подальшого можливого працевлаштування тих, хто залишиться без роботи.

         Під час семінару з вивільнюваними працівниками фахівці філії охарактеризувала стан ринку праці, надали консультації з питань чинного законодавства в сфері зайнятості, акцентували на актуальних вакансіях, розповіли про процес реєстрації у службі зайнятості, ознайомили з комплексом послуг та електронними сервісами, якими сьогодні оперує служба зайнятості.

         Під час проведених заходів складені профілі клієнтів, визначені ті навички, здібності, компетентності, які найкраще вирізняють клієнтів серед інших осіб на ринку праці, визначено ступінь мотивації та готовності до змін та накреслені індивідуальні плани надання послуг чи працевлаштування.

         Зазвичай, при втраті роботи, люди піддаються негативним переживанням, тож психологічна підтримка є невід’ємною складовою в роботі фахівців служби зайнятості. Для тих, хто підпадає під скорочення, пам’ятайте, що втрата роботи - це тимчасовий епізод у вашому житті. Втративши роботу, людина отримує шанс переосмислити свій трудовий шлях, щоб, можливо, здобути новий фах чи змінити напрям своєї професійної діяльності. І в центрі зайнятості фахівці докладатимуть максимум зусиль, щоб кожен вивільнений працівник якомога швидше повернувся до роботи.

Фото без опису

 

Л. Левківська, провідний фахівець з профорієнтації