Фото без опису         Всім відомо, що саме сім’я є найкращим середовищем для виховання, розвитку й становлення особистості. Тільки повноцінна сім'я здатна забезпечити задоволення основних потреб дитини та додати стимулу для її подальшого розвитку, але проблема дитячого сирітства з кожним днем стає все більш актуальною і болючішою темою для нашого суспільства.

    То що ж робити, якщо не існує можливості для дитини жити з рідними батьками, або дитина в силу тих чи інших обставин залишилася сиротою? Альтернативою виступає прийомна сім'я або дитячий будинок сімейного типу.

Прийомна сім'я — це сім'я або окрема особа, що не перебуває в шлюбі, яка добровільно за плату взяла   на виховання та спільне проживання від одного  до чотирьох дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування.  Метою утворення прийомної сім’ї є забезпечення належних умов зростання в сімейному оточенні дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Дитячий будинок сімейного типу – окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, з метою забезпечення належних умов виховання для таких діток у сімейному оточенні. Загальна кількість дітей у дитячому будинку сімейного типу не повинна перевищувати 10 осіб, враховуючи рідних.  Кабінетом Міністрів України з 2017 року передбачена субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво/придбання житла для дитячих будинків сімейного типу.

   На даний час на території Брусилівської селищної ради  успішно функціонують п’ять прийомних сімей, в яких виховуються 10  дітей та два дитячих будинки сімейного типу, в яких  виховуються  16 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.  Велика вдячність  небайдужим до дитячої долі людям, які прийняли  дітей в свою родину, дарують їм своє тепло, любов та сімейний затишок. Нехай  у Вашому домі назавжди оселиться щастя, добробут та родинне благополуччя!

    Якщо Ви також бажаєте прийняти на виховання дитину-сироту, дитину позбавлену батьківського піклування, підтримати її, надати сімейне тепло, любов, затишок, підготувати до самостійного життя, звертайтесь до відділу соціальних служб  для сім’ї, дітей та молоді КУ «Центр соціальних послуг» Брусилівської селищної ради за адресою: вул. Митрополита Іларіона, 16 або за телефоном: 3-03-45. Фахівці відділу соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді нададуть Вам більш детальну інформацію щодо створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.

 

        КУ «Центр соціальних послуг» Брусилівської селищної ради