Профорієнтація – це процес, який у декого займає кілька років, а в кого десятиліття. Тому профорієнтаційні уроки, які стали традиційними у школах, покликані формувати у дитини самоусвідомлення та навички, що згодом допоможуть зробити професійний вибір.

  У жовтні фахівцями Брусилівської районної філії Житомирського ОЦЗ проведені профорієнтаційні заняття для учнів 8 - 9 класів Брусилівського ліцею Ім. Г. О. Готовчиця та Водотиївського ліцею.

  Основна мета заходів – це ознайомлення учнів з сучасними тенденціями та перспективами розвитку світу професій, основами вибору професій.

    Так, учні знайомилися та аналізували  формулу вибору професії, виконували вправи та висловлювали свої думки щодо професійного самовизначення.

  Учням презентовано веб - базову профорієнтаційну платформу  «Моя професія: консультаційна мережа» Державної служби зайнятості та запропоновано пройти безкоштовно тестування, у зручний для себе час та отримати комплексний звіт про сферу своїх інтересів, рівень розвитку  та структуру інтелекту, психологічні схильності.

   Також для ознайомлення із світом професій майбутнього учням презентовано «Атлас професій майбутнього з доповненою реальністю», який вони можуть за допомогою QR - коду з буклету завантажити собі на смартфон.

Фото без описуФото без опису

 

Л. Левківська, провідний фахівець з профорієнтації