АТ «Житомиргаз» згідно інвестиційної програми до кінця року встановлює індивідуальні прилади обліку споживачам Житомирщини, в помешканні яких встановлена лише плита, або плита і колонка.

    Індивідуальний облік дозволить відслідковувати споживання природного газу родиною самостійно та, при бажанні, економити споживання енергоносія. До того ж, лічильник у квартирі убезпечить від змін у законодавстві щодо норм споживання, які за останні чотири роки Кабмін переглядав чотири рази.

 

Куди звернутися, щоб встановити газовий лічильник безкоштовно?

 

     Якщо у Вашому помешканні ще не встановлено газового лічильника слід терміново звернутися із письмовою заявою до Центрів обслуговування клієнтів у Житомирі (вул. Київська, 54), Малині (вул. Гордищанська, 1А), Коростені (вул. Героїв Чорнобиля, 3), Новограді-Волинському (вул. Соборності, 48) або віднести заяву у відділення чи дільницю АТ «Житомиргаз» у Вашому населеному пункті. Варто зазначити, що лічильники будуть встановлені у домоволодіннях де встановлені лише плита, або плита та газовий водонагрівач. Під поняттям «безкоштовно» слід розуміти сам прилад та роботу по встановленню, яку виконують слюсарі. Телефон для довідок :

 

Хто може звернутися за безкоштовним газовим лічильником до «Житомиргаз»?

 

   Виконуючи інвестиційну програму АТ «Житомиргаз» встановить лічильник тим споживачам, в помешканні яких встановлена лише плита, або плита і колонка. Для споживачів із встановленими загальнобудинковими приладами обліку газу кошти на індивідуальні лічильники не виділяються. Мешканці таких будинків, можуть встановити індивідуальні прилади обліку за власний рахунок, за кошти відповідних бюджетів, або з інших джерел, не заборонених законодавством.

 

В які терміни потрібно вкластися?

 

  До кінця року «Житомиргаз» встановлює лічильники споживачам безкоштовно, тому варто поспішити звернутися до Центру обслуговування клієнтів вже зараз.

 

Що буде, якщо відмовитися від встановлення газового лічильника?

 

    В такому випадку, споживачеві будуть проводитися нарахування по граничним нормам, а це сьогодні 18,3 куб м газу на прописану людину у помешканні, де встановлена лише газова плита та 23,6 куб м на 1 людину, де є плита та газовий водонагрівач (колонка) .

Фото без опису