Звертаємо Вашу увагу, що з введенням в дію Закону України «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку» (Закон №417) жителям надано право самостійно вибирати форму управління своїм будинком, прийнявши спільне рішення співвласниками будинку.

         Закон передбачає 3 форми управління багатоквартирним будинком:

  • самостійне управління співвласниками (за рішенням співвласників усі або частина функцій з управління багатоквартирним будинком можуть передаватися управителю);
  • управляння головою ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирних будинків);
  • управителем, який призначається на конкурсних засадах виконавчим органом селищної ради.

   Згідно з вимогами вищевказаного закону управитель багатоквартирного будинку – це фізична особа – підприємець або юридична особа – суб’єкт підприємницької діяльності, який за договором з співвласниками забезпечує належне утримання та ремонт спільного майна багатоквартирного будинку та прибудинкової території, а також належні умови проживання та задоволення господарсько-побутових потреб.

    Якщо співвласники не визначилися із формою управління у своєму будинку та не прийняли рішення хто буде управляти їхнім будинком – управителя призначає  орган місцевого самоврядування – в нашому випадку Брусилівська селищна рада після проведення відповідного конкурсу, а договір з управителем підписує уповноважена особа або селищний голова.

    В даний час, починаючи з 2015 року і закінчуючи 2020 роком, діє державна та обласні Програми «теплих кредитів». Значка кількість об’єднаних співвласників багатоквартирних будинків (далі ОСББ)  в області скористалися пільговими «теплими кредитами» і залучили значні кошти на впровадження енергоефективних заходів у своїх будинках.

  Виходячи із вищевикладеного, просимо Вас, спільно з співвласниками визначитись із формою управління свого будинку і про своє рішення повідомити Брусилівську селищну раду письмово до 30.10.2019 року на адресу: 12601 вул. Митрополита Іларіона,50 смт.Брусилів. До письмового повідомлення обов’язково просимо додати:

- копію витягу з ЄДРПОУ на створене ОСББ;

- інформацію про голову та заступника голови ОСББ – прізвище ім’я по батькові,  № телефону та адресу проживання;

-  копію договору з управителем.

Додаткову інформацію з цього питання можна отримати на сайті Ліга-Закон, або за телефоном: 30335.

                                                              

     Брусилівська селищна рада