24 серпня в Брусилові відбулися урочистості з нагоди Дня Незалежності України та Дня Брусилова. Розпочалися вони із святкової ходи Героїв Брусилівщини - учасників антитерористичної операції та операції об’єднаних сил на сході України з їх родинами, ветеранів війни і праці,  керівників громади, районної ради і райдержадміністрації та працівників  структурних підрозділів. Під час усієї ходи лунали Огієнкові дзвони.

      Із святом всіх присутніх привітали голова Брусилівської районної  ради  Ніна Рафальська, Брусилівський селищний голова Володимир Габенець та перший заступник голови  Брусилівської райдержадміністрації Олександр  Ненюк. На фестивалі вареників «Ой варенички мої, страва незвичайна», які підготували села нашої громади, організації та установи, кожен бажаючий міг продегустувати святкові вареники, а по завершенню члени журі вручили нагороди за креативність, фантазію та творчий підхід в представленні  смаколиків. За підсумками творчого звіту аматорського мистецтва Брусилівщини «Наша дума, наша пісня не вмре, не загине», присвяченого 205-річчю від дня народження Тараса Шевченка, який проходив впродовж червня-липня цього року в клубних закладах нашої   громади, дипломи та подарунки кращим 9 клубним установам вручив Брусилівський селищний голова Володимир Габенець. Щирими аплодисментами дякували глядачі кращим аматорським колективам та солістам Брусилівщини за чудові пісні і за любов до народної творчості. Отримали святкові подарунки  і переможці традиційного конкурсу на кращу вулицю та кращий двір на території Брусилівської селищної  ради. В святковому параді вишиванок взяли участь  і дорослі, і діти-  жителі і гості  Брусилівщини, а по завершенню всі учасники параду отримали солодкі подарунки від селищної ради.

        За традицією в День Брусилова вшановуються  люди, які є справжньою  окрасою селища і своїм життям звеличують рідний край. Ми щодня бачимо їх, вони живуть поруч з нами, скромні і працьовиті, вони не звикли до слави, тож для багатьох із них було несподіванкою отримати відзнаки переможців селищного рейтингу «Гордість Брусилова» та подарунки від Володимира Габенця і солодощі від Ніни Рафальської. Сюрпризом від селищної ради на святі були два величезні торти, якими пригостили всіх бажаючих, а для дітей впродовж всього святкування в парку біля Будинку культури були організовані ігри та розваги.  Незабутній святковий  концерт всім присутнім на урочистостях  подарували наші друзі- аматори Народицького селищного Будинку культури. А гарного настрою додали пісні у виконанні солістів-вокалістів Брусилівщини та святковий феєрверк. До пізньої ночі продовжувались народні гуляння, танці та спілкування з друзями…

   Дякуємо всім, хто допомагав організовувати святкове дійство, хто був активним учасником урочистостей, та глядачам за підтримку і аплодисменти. Всім нам миру, достатку, здоров’я  і спокою на цілий рік!!!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

    Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису            Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису                               

 

 

            Андреєва Г., методист СБК