«Якщо хочемо, то можемо», - кажуть в народі. В цьому , справді, пересвідчуєшся, побувавши на святі громади в Озерах, яке відбулося 29 червня. Це було яскраве масштабне дійство. Не просто День одного села , а свято, яке об’єднало жителів Озер, Бикова, Мар»янівки та Западні. А ще на свято прибули випускники колишньої Озерської (починаючи з 1959 року) та Биківської шкіл. Задумане організаторами на чолі із завзятим старостою Терещуком В.Г., при допомозі спонсорів, яких вони зуміли залучити (головний спонсор ТОВ «АСТ», «Агро – Інвест Брусилів», ПП «Сузіря», ПП «Маря’нівка» та всіх місцевих підприємців) дійсно втілилось в щось неймовірне, чого не було ще в жодному з сіл району. Переповнений глядачами зал, стадіон та територія навкруг Озерського будинку культури, на якій розмістилися ятки із смаколиками та павільйони для дитячих розваг, вирували бурхливими емоціями.

  А тепер про головне. В рамках цього свята одночасно проходили творчі звіти формувань клубних уставнов Брусилівської селищної ради. І тут було що послухати і побачити. Адже звітували два сільські заклади: Озерський Будинок культури та Биківський сільський клуб. В сценарії свята, творцем якого була вчителька Биківської школи Забарна  Л.А., органічно вплелися традиційні для таких свят номінації і зовсім незвичні. Для всіх номінантів звучали музичні вітання.

  Перша частина свята – виступ аматорі Озерського будинку культури, очолюваного Дрогушевською О.І., яким майстерно акомпонувала Білошицька В.Г. Аматорський колектив «Чисті криниці» виконав пісні про Озера, створені земляками  Вікторією Дем на слова  Віталія Ступака та В.Блощицькою, пісню В.Білошицької  на слова Скуйбіди «Ой ти Дніпре, батьку ти наш рідний». Вшановували довгожителів, земляків – трудівників, подружні пари, серед яких був і золотий ювіляр М. Лукашевич – соліст колективу «Чисті криниці». Для них у подарунок прозвучали «Гуляй село», «А ми дівчата з України», «Мій рідний край», «Черешня-черешенька», та інші. Особливо  припали до душі   глядачам пісня «Стоїть гора високая»  у виконанні Франца Петраківського та «Із сиром пироги», яку виконали чоловіче тріо (Ф.Петраківський, М.Лукашевич та В. Шестопал). Виконавська майстерність цього колективу зросла набагато в порівнянні з ранішими виступами.

  Особливою окрасою свята став виступ народного колективу «Калинонька» Биківського сільського клубу (керівник Ірина Чміль). Змістовно підібрані до кожної номінації музичні вітання, емоційне виконання з інсценізацією та неодноразовою зміною костюмів полонили глядачів.

   Для подружніх пар, які в цьому році стали на рушничок щастя сестри В.Клименко та Т.Оніщук виконали пісню «Очі волошкові» (до речі діти обох із них одружилися в цьому році, тож вони всю душу вклали у виконання пісні). Іменинників вітали піснею «А я молода на базар ходила». Як же гарно зіграли в цій пісні Л.Цирубалко та О.Кучин!. Це треба було бачити. Для іменинників – ювілярів С.Бортновська виконала пісню «Над Україною».

    Ювілярів – випускників вітали перекладеною на українську мову Л. Забарною піснею «Вечір друзів шкільних».  У святковому вбранні, з  випускними стрічками, виконуючи вальс, вони дійсно перенесли всіх присутніх у ту атмосферу зустрічі випускників.  А згадати шкільне кохання допоміг О.Кучин піснею «Черемха – черемшина», зворушливо хвилююче виконавши її. У пісні «Мама казала» доня і мама (С.Бортновська та І.Чміль) майстерно виконали свої ролі. Та власне їм і грати не доводиться, адже вони насправді вміють вразити глядачів своїм емоційним виконанням.

  Для учасників АТО прозвучав віночок українських пісень. Із такими творами не кожен колектив впорається. А «Калинонька» змогла. Підтвердивши, що звання народного колективу їм присвоєно не даремно. Вони його варті. Завзятого старосту вшанували піснею «Любов, моя любов», супер – бабусю  - піснею «Секс-бомби», а хрещених батьків – «Добрий вечір, кумасенько». І в кожній пісні – танцювальні рухи. Бо цей колектив не стоїть на місці. Вони завжди рухаються. Рухаються вперед, підтверджуючи свою майстерність. Одна з випускниць, З. Шкварка-Голякова, (нині жителька Новоград-Волинська) на це свято привезла для них офіційне запрошення на Міжнародний фестиваль «Лесині джерела». Їх вже бачили там минулого року  і хочуть бачити цьогоріч. Яскравим доповнення цих колективів був виступ гостей із села Скочище: Софійка Казадаєва, Софійка Гальченко та Іванка Дячок.

  Вихованці дитячого  садка «Лісова казка» так зворушливо виконали український танок. А школярі вражаюче зіграли свої ролі в казці «Ріпка» (на новий лад). Обєднавшись під керівництвом своєї вчительки Л.Забарної, дітки довели: «Щоб в житті чогось добитись треба разом щось робити!» Ця казка була подарунком для спонсорів  свята, які допомогли це свято так гарно провести. Та для керівництва селищної ради за надання транспорту для підвозу глядачів з усіх сіл. .

  На завершення святкового трьохгодинного концерту (який, до речі, не стомив глядачів) «Чисті криниці» та «Калинонька» виконали власні пісні про свої колективи. Пісня гурту «Калинонька» супроводжувалась фільмом, який створила Т. Шевчик, постійний їх фотокореспондент. А ще виконали спільну пісню «За столом збирається родина». І ці колективи переконали глядачів: якщо ми разом, ми – сила і ми можемо зробити таке вражаюче свято для своїх земляків.

    Чудовими ведучими цього свята були О.Возна та Ю. Скопич. Це був їх дебют.

  Всіх присутніх в залі вітали в.о. старости сіл В.Г. Терещук, начальник відділу культури, туризму та засобів масової інформації  Л.М. Філоненко та регіолальний менеджер компанії «АСТ» Литвиненко Н.В.

  Після концерту справжньою несподіванкою для глядачів був виступ народного депутата України Дзюблика П.В., запрошеного організаторами. Павло Володимирович щиро дякував колективам за яскраве дійство, дякував старості за організаторську роботу. «Якщо ми хочемо щось зробити, то шукаємо можливості це зробити – і ви, це довели своїм прикладом. Хай це свято стане зразком для інших сіл Брусилівської громади і не тільки», - підсумував П.В. Дзюблик

  Святкова дискотека, гуляння тривали в селі до самого ранку. Свято вдалося на славу!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

 

Т.Лаворчук, методист СБК