Житомирщина зберігає лідерство у формуванні об’єднаних громад. Про це свідчать дані моніторингу процесу децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування Мінрегіону станом на 10 червня.

Про це повідомляє сайт децентралізація влади 10 червня 2019 року.

Зокрема регіон зберігає лідерство у 3 з 7 індикаторах реформи: площа покриття ОТГ, кількість громад, які ще не об’єднались, у нас їх найменше, відсутність районів без ОТГ.

«Маємо вже 909 об’єднаних громад, які взяли на себе відповідальність за розвиток своїх територій. Люди там вже живуть в умовах, коли місцева влада не ховається від проблем, не перекладає на район, область чи державу, а намагається вирішити їх самостійно або разом з мешканцями. Для цього ОТГ мають і повноваження, і можливості. Тому і якість життя там поступово покращується», - прокоментувавВ’ячеслав Негода, перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України.

30 червня в Україні відбудуться чергові вибори в ОТГ, зокрема на Житомирщині голосуватимуть у Харитонівській та Стріївській громадах та низці діючих ОТГ, до яких доєднуються сільські ради.