Фото без опису     Шановні  жителі та гості Брусилівщини! 

    Для кожного із  нас  наші села та селище є  спільним місцем проживання. І для того, хто тут народився, і для того, хто, переїхавши з інших місць, обрав його для свого подальшого життя,  не може бути байдуже якими  вулицями  він буде ходити, яким повітрям дихати, які краєвиди будуть оточувати його навкруги, як будуть сприймати його гості та який імідж буде мати за своїми межами.

  Зазвичай, коли говорять про гарний і впорядкований населений пункт та добре організований господарський лад в ньому, - вживають слово «комфорт». Умови життя в такому комфортному населеному пункті передбачають для  його жителів  певну зручність, спокій, впевненість у безпеці, затишок. У населених пунктах Брусилівської селищної ради говорити сьогодні  про наближення до таких стандартів комфортності   ми  можемо, поки що, на рівні обговорення та прийняття перспективних планів та завдань, так як  така сприятлива обстановка формується з часом і під впливом цілого комплексу критеріїв. Таких наприклад, як наявність стабільної системи водопостачання, високий рівень надання населенню адміністративних та побутових послуг, відповідність суспільним запитам медичного та соціального обслуговування,  можливість працевлаштування, умови для розвитку бізнесу, транспортні комунікації,сучасний архітектурний облік та інше.

    Але, якщо для ефективного розвитку зазначених сфер необхідні оптимальні економічні можливості, наявні ресурси, нові технології, більш досконалий та сучасний рівень адміністрування, то такі найважливіші критерії визначення комфортності місця проживання як  впорядкованість територій населених пунктів, чистота та охайність на вулицях, в парках, скверах, прибудинкових територіях, зовнішній вигляд будинків, екологічна безпека, свідоме ставлення до  благоустроєних об’єктів - вимагають по більшості позицій  конструктивного об`єднання інтересів влади та самих громадян, та найголовніше, доброї волі людей, їх бажання не просто бачити своє село красивим та гостинним,а й приймати постійну активну участь у підтриманні порядку, чистого екологічного середовища, безпечного санітарного стану, збереженні та примноженні його благоустроєного  добротного вигляду. Стабільне забезпечення цього чинника комфортності  вже дозволить нам досягти певного рівня привабливості, природного затишку та душевного комфорту кожного, хто в ньому проживає.

    Для проведення цієї  діяльності не потрібно багато зусиль. Найважливіше тут – системність, постійний контроль, тісна взаємодія влади, суб’єктів господарювання та жителів. Оскільки питання  забезпечення належного санітарного стану населених пунктів, їх впорядкування та благоустрій  є одним із найважливіших напрямків діяльності  Брусилівської селищної ради, її виконавчого комітету та депутатського корпусу. Практично, жодна сесія селищної ради, засідання виконавчого комітету не проходять без обговорення  того чи іншого аспекту питань благоустрою та утримання належного порядку і санітарного стану в населених пунктах.

    Великий комплекс робіт із впорядкування територій та благоустрою  в селищі Брусилів та інших населених пунктах селищної ради  здійснює  в постійному режимі комунальне підприємство «Добробут» селищної ради, яке очолює І.В.Омельчук. Працівники підприємства здійснюють санітарне очищення та постійний догляд  на об’єктах загального користування (парки, сквери, клумби, тротуари в центральній частині селища, території біля пам’ятників, братських поховань та інші території). Можливо не все ідеально в роботі цієї служби, але працівники стараються зробити наше селище та села  привабливішими, висаджуючи нові квіти, кущі дерева. Проте, неодноразово можна побачити   картину пошкоджених квітів, зламаних гілок дерев, кущів, розкиданого сміття біля  паркових лавок, фонтану і, навіть, урн. Такі явища, звичайно, не можуть прикрашати наші населені пункти. Можливо, тут проявляються недоліки у вихованні   юного покоління, можливо, нам дорослим, потрібно більше показувати  власний приклад свідомого та бережливого ставлення до довкілля.

    Кращою діяльністю в цьому напрямку вважаю залучення дітей до періодичних акцій із благоустрою, а також встановлення постійного нагляду дітей з допомогою дорослих за станом зелених територій наших населених пунктів. Налаштовуючи дітей на спільну працю разом з дорослими під час акцій з благоустрою в парках, скверах, інших зонах відпочинку, біля прибудинкових територій, - ми розвиваємо у них добрі риси дбайливих господарів, привчаємо до постійного порядку. 

   Акції із благоустрою селищна рада  організовує кожного року на початку весни, які тривають протягом березня-квітня і завершуються  Днем довкілля. Вже традиційно ми запрошуємо до прибирання всі підприємства, установи, організації, які функціонують на нашій території, а також всіх громадян. Відрадно, що до цієї акції долучається переважна більшість трудових колективів та жителів і  проводять роботи  із впорядкування територій навколо будинків, їх прилеглих територій, здійснюють зовнішнє фарбування чи побілку своїх виробничих, торгових приміщень, побілку дерев, висаджують нові дерева та кущі, прибирають сміття та  проводять інші роботи. Ця весняна традиція останнім часом продовжується активним вересневим та жовтневим впорядкуванням. 

    На території населених пунктів селищної ради  вистачає прикладів постійного, ідеального порядку біля  житлових будинків, а також окремих установ та організацій.  Хочу подякувати  всім таким господарям, яких важко перерахувати в цьому зверненні, та керівникам і трудовим колективам, зокрема: управлінню праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації, керівник Майструк А.Г., Брусилівській районній філії Житомирського обласного центру зайнятості, керівник Дрозд О.С., Брусилівську філію ПАТ «Державний Ощадний банк України», керівник Дрозд Л.А., Брусилівського селищного будинку культури, директор Федишина К.В., ФОП Король Л.М., ФОП Коваленко В.В.

    Є надія, що і цього року  всі ці добрі традиції та починання підтримають всі без винятку установи, підприємства, організації, а також жителі населених пунктів Брусилівської селищної ради.   Як селищний голова, я просто впевнений в тому, що поступово наші мрії бачити щодня чисті озеленені вулиці, тротуари,  охайні клумби, впорядковані території  біля будинків, в парках, скверах нашого рідного краю стануть  реальністю. Проживаючи разом єдиною громадою, ми маємо берегти те, що зроблене руками наших старших поколінь, примножувати наші сьогоднішні  досягнення та дбати про  майбутні успіхи.

    Для того, щоб наші селище та села стали найкращим, треба їх ПОЛЮБИТИ! І я вірю, що саме для такої любові у кожного із нас вистачить сил  та натхнення!

          З повагою

          Брусилівський селищний голова ВОЛОДИМИР ГАБЕНЕЦЬ