Згідно затвердженого графіку в населених пунктах розпочалась звітність в.о.старост за територіальною належністю про роботу в 2018 році. До Дивинського Будинку культури зійшлось мало не все село, що свідчить про неабияку свідомість та небайдужість його жителів.

        В зустрічі   взяли участь та виступили, відповідали на запитання селищний голова Володимир Габенець, перший заступник голови Брусилівської райдержадміністрації Олександр Ненюк, директор НКП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Брусилівської селищної ради  Олена Михайленко, директор КУ «Центр соціальних послуг» Брусилівської селищної ради Валентина Мазуренко, директор Брусилівської гімназії ім.Готовчиця Олександр Нікитчин, директор Соловіївської ЗОШ Людмила Ногачевська, депутат Брусилівської районної ради Микола Паланичка, працівники закладів соціальної сфери, медицини, культури, освіти. В.о.старости села Дивин Алла Радченко, яку по праву вважають однією з найкращих сільських старост, охарактеризувала роботу старостату та звернулась до керівників громади, району дати відповіді на  питання. А це  поліпшення автобусного сполучення, проведення ремонту доріг, вплив на працівників лісу щодо захаращеності в лісових масивах, доля місцевої початкової школи, відсутність аптечного кіоску та ін. І чи не найбільше дивинців хвилює питання місцевої школи. У ній навчається менше 25 дітей і немає жодного повного класу, а тільки класи-комплекти, що не відповідає вимогам реформи освітньої галузі. Присутні на зібранні директори шкіл з Брусилова та Соловіївки демонстрували на відео, переконували батьків учнів, що в очолюваних ними закладах, є всі належні умови для всебічного розвитку, виховання та навчання, харчування дітей. А шкільні автобуси будуть курсувати кілька разів щодня для підвозу дітей. Для задоволення потреб жителів села в придбанні необхідних ліків невдовзі, як пообіцяв селищний голова, буде змога реалізувати ліки безпосередньо в селі. Олена Михайленко звернулась до тих жителів села, які ще не заключили декларацію з сімейними лікарями, пришвидшити цей процес до літа цього року. Валентина Мазуренко інформувала про діяльність соціальної служби. Соціальні послуги жителям Дивина надають фахівець з фізичної реабілітації відділення соціальної реабілітації Людмила Сікалюк, фахівець із соціальної роботи відділу соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Раїса Шепетчук,  соціальний робітник Алла Гайдученко. 

          Дивинці –народ не байдужий. Алла Радченко у минулі роки зуміла так організувати роботу сельчан, що власними силами навели лад на вулицях (немає захаращеності, будяків біля будинків, будівельних матеріалів, стихійних сміттєзвалищ), розчистили паркову зону для відпочинку у вільний час, проведення різноманітних заходів, розчистили став площею 1, 8 га, здійснили ремонт в закладі культури, приміщенні старостату. І вуличне освітлення присутнє в селі.

           В лютому мають відбутися звіти в.о.старост за територіальною належністю в решті населених пунктів Брусилівської селищної ради.

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 

 

Валентина Мазуренко, директор КУ «Центр соціальних послуг» Брусилівської селищної ради.