Фото без опису  Щаслива сім’я - це сім’я, де члени родини розуміють один одного, усвідомлюють і виконують свої обов’язки та поважають права інших. Це найкраще середовище для життя й розвитку дитини. Роль батьків для дитини надзвичайно важлива. Вони дарують життя, відповідають за догляд і виховання, задовольняють щоденні потреби дітей, беруть на себе фінансову відповідальність, дають приклад для наслідування.

   Діти мають зростати в сім’ях рідних батьків, але коли це неможливо, то альтернативою біологічної родини може стати прийомна сім’я (ПС), куди можна влаштувати від 1 до 4-х дітей, або дитячий будинок сімейного типу (ДБСТ) , де можуть проживати від 5-ти до 10-ти дітей.

   На території Брусилівської селищної ради проживають родини, які не байдужі до дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей-сиріт. Завдячуючи їм, функціонує два будинки сімейного типу, де проживають та отримують належне виховання і навчання 15 дітей, а також 5 прийомних сімей, в яких виховується 12 дітей. Працюючи з даними сім’ями, зазначу, що це люди з добрим серцем, які зігрівають дитячі душі своїм теплом, турботою та любов’ю, дарують надію на майбутнє, виховують їх справжніми громадянами України.

  Якщо Ви також любите дітей і хоч раз замислювались над тим, як допомогти дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, то візьміть дитину у свою родину, подаруйте їй атмосферу довіри, любові та тепла. Звертайтесь до відділу соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді КУ «Центр соціальних послуг» Брусилівської селищної ради» за адресою: смт. Брусилів, вул. Митрополита Іларіона, 16, або за тел. 3-16-41. Фахівці центру більш детальніше розкажуть вам про форми влаштування дітей.

 

Зубрицька Світлана, фахівець із соціальної роботи відділу соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді КУ «Центр соціальних послуг» Брусилівської селищної ради