«Понад 7 тис. роз’яснень з правових питань, тобто практично кожне одинадцяте, стосувалося сімейного права. Проблеми домашнього насильства, невиплата аліментів, розподіл майна при розлученні та інші питання є досить актуальними для українців», – зазначив директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк.
   Для отримання більш вузькоспеціалізованої правової допомоги дзвінки, що надходять за безкоштовним телефонним номером 0 800 213 103 від постраждалих від домашнього насильства, перенаправляються до Третього та Четвертого київських місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. З вересня по грудень минулого року до центрів було переадресовано 147 телефонних дзвінків щодо домашнього насильства.

Фото без опису      В абонентів є можливість поспілкуватися з юристами, які надають правові роз’яснення з питань сімейного права, у тому числі з використанням довідково-інформаційної платформи правових консультацій «WikiLegalAid» (wiki.legalaid.gov.ua). Крім того, з жовтня минулого року у Третьому київському місцевому центрі з надання БВПД працюють сімейні радниці, які надають інформацію щодо шляхів вирішення сімейних проблем, захисту від домашнього насильства, батьківських прав та ін.
   Крім сімейного права, у 2018 році українці звертались до контакт-центру системи БПД за отриманням правових консультацій з питань кримінального та адміністративного законодавства, вирішення різного роду спорів у сфері цивільного законодавства, виконання судових рішень. Значна кількість дзвінків стосувалася питань соціального забезпечення, житлового, договірного, трудового законодавства та оформлення спадщини.