14 листопада в рамках Місячника знань дітьми правил безпеки життєдіяльності на території Брусилівського дошкільного навчального закладу «Віночок» відбулася акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти» у форматі квесту.

    Організатори заходу, а це рятувальники, фахівці газової служби та швидкої підійшли до проведення та вибору формату свята творчо. Вони підготували 4 тематичні станції у  навчальному закладі. Під час безпечного «турне» малюки не тільки повинні були показати свої знання елементарних правил поведінки в екстремальних ситуаціях, а й демонструвати практичні навички надання допомоги постраждалим.

    Вихованці закладу  навчалися правилам надання першої медичної допомоги на етапі під назвою «Медичний». Діти вчилися викликати медиків, дізналися, що потрібно обов’язково мити після вулиці руки і ні в якому разі не можна без дозволу батьків брати до рук ліки.

     Ще більший інтерес у підростаючого покоління викликав етап «Протипожежний». Тут діти практично відпрацьовували свої набуті знання. Малюки стали учасниками гри «Вогонь – друг, вогонь – ворог». З маленьких вихованців закладу утворили дві команди – «Рятувальники» та «Вогнеборці», які повинні були якомога швидше подолати «вогняну» естафету та  врятувати з полум’яної пастки постраждалу іграшку.

   Крім того, спільно із працівниками газової служби діти імітували пошук витоків природного газу. Навіть викладачі садочку з цікавістю вслуховувались та активно приймали участь.

  Учасники команди-переможниці, як найкращі знавці правил безпечної поведінки, отримали від працівників ДСНС пам’ятки з правилами безпеки. Незважаючи на те, що свято закінчилося, знання, інформація та навички, якими оволоділи хлопчики та дівчата під час заняття, супроводжуватимуть їх у подальшому житті.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису