Фото без опису    Брусилівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області інформує, про випадок захворювання африканської чуми свиней в особистому приватному господарстві с. Наливайківка Макарівського районі Київської області, де було знищено 6 голів свиней.

    За результатами засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісій при Макарівській РДА затверджено та введено в дію План заходів щодо недопущення поширення та ліквідації африканської чуми свиней на території Макарівського району введення на 40 діб  карантину  в 10-ти кілометровій зоні, до якої увійшли смт. Макарів та села Наливайківка, Почепин, Ніжиловичі, Липівка, Зурівка, Завалівка, Королівка, Ферма, та мисливські угіддя МГ «Замбар 2012», ТОВ «Сафарі-Авангард», МГ ТОВ «Фортуна».

 

      З метою запобігання занесення вірусу АЧС в господарства всіх форм власності на територію Брусилівського району  Брусилівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області рекомендує:
- утриматися від господарських зв’язків або відвідувань населених пунктів, де введено карантин по АЧС;
- не допускати відвідування приміщень, де утримуються свині сторонніми особами;
- обслуговування тварин проводити лише у окремому змінному одязі та взутті;
- вхід до приміщень, де утримуються тварини, обладнати дезкилимками, які  систематично змочувати дезінфікуючими розчинами;
- корми згодовувати, лише після термічної обробки;
- не купувати тварин без ветеринарних документів;
- не купувати м’ясні продукти у не встановлених для цього місцях та на стихійних ринках;
- постійно вести боротьбу з гризунами та комахами та періодично проводити дезінфекцію в тваринницьких приміщеннях;
- не утримувати в приватному секторі свиней, якщо Ви мисливець чи працюєте в господарстві де утримуються свині.
Якщо у господарстві незалежно від форми власності виявлено хвору свиню або масову їх загибель ТЕРМІНОВО повідомте про це  місцевого лікаря ветеринарної медицини або спеціалістів державної установи ветеринарної медицини в районі, про зазначену ситуацію, а також місцеві органи самоврядування!!!