Фото без опису  У більшості країн сфера благоустрою населених пунктів, є важливим напрямом публічної політики та однією з найбільш гострих і постійних тем дискусій. Наявний стан справ із станом  благоустрою та територій населених пунктів тісно пов'язаний із рівнем життя населення, можливостями бюджету, але найбільше пов’язаний з рівнем культури, вихованості та  безпосередньої участі всіх громадян.

 

   Брусилівська селищна рада вже неодноразово на сторінках газети «Відродження» на офіційному сайті селищної ради, безпосереднім врученням попереджень, закликала жителів громади дотримуватись державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів (правила благоустрою території населених пунктів Брусилівської селищної ради, затверджені рішенням 4  сесії 7 скликання від 07.02.2017 року № 41, повний текст рішення висвітлено на офіційному  сайті селищної ради), рішеннями виконавчого комітету селищної ради від 07.03.2018 № 384 «Про закріплення територій по благоустрою» та від 01.08.2018 № 526  « Про закріплення територій по благоустрою на території селища Брусилів» за всіма підприємствами всіх форм власності та громадянами закріплено прилеглу територію для проведення робіт по благоустрою. Під час проведення сходів жителів сіл селищна рада попереджала про адміністративну відповідальність. Але поряд з цим наявний стан справ свідчить про небажання окремих громадян змінити вигляд своєї маленької батьківщини, зробити її чистою та затишною. Складування сміття, будівельних матеріалів, гілля і просто не обкошена територія та повалені паркани створюють зовсім не привабливий вигляд. Селищна рада робить все можливе по впорядкуванню територій населених пунктів.

 

 Уповноваженими особами селищної ради проведено обхід територій населених пунктів селищної ради щодо дотримання Правил благоустрою. Виписано 73 попередження власникам приватних будинків, 34 попередження юридичним та фізичним особам – підприємцям.

 

Найбільш поширеним порушенням  Правил благоустрою є розміщення будівельних матеріалів на території загального користування, захаращення території гіллям. В поточному році на порушників складено 6 протоколів про адміністративні правопорушення, всіх порушників притягнуто до відповідальності.

 

Питань по благоустрою, які чекають вирішення дуже багато. Це і ліквідація стихійних та впорядкування діючих сміттєзвалищ, вибір місця та облаштування ранкового ринку це і впорядкування площ вулиць, тротуарів та доріг, під’їзних шляхів та інше. І лише разом у співпраці і розумінні можна досягти вагомих результатів.

 

                Шановні громадяни, керівники підприємств, установ та організацій давайте разом по новому поглянемо на питання благоустрою як Ваших так і  прилеглих територій, за які Ви несете відповідальність. Давайте проявимо любов і шану до рідного краю конкретними справами!!!

 

З надією на розуміння та співпрацю, Володимир Габенець.