10-12 серпня у м.Чорноморську Одеської області відбувся ХІІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс української пісні «Серпневий заспів-2018» імені Юрія Штельмаха. У цьому святі української пісні на запрошення організаторів взяли участь два аматорських колективи селищної ради: народний вокальний ансамбль «Чарівниця» Брусилівського селищного Будинку культури та аматорський ансамбль  «Долинянка» Долинівського сільського Будинку культури. Всього у фестивалі взяли участь 35 хорів та ансамблів з різних куточків нашої держави. Від Житомирщини на фестивалі виступили лише колективи нашої громади.  Журі цього престижного фестивалю очолював заслужений працівник культури України, професор Київського національного університету культури і мистецтв Петро Андрійчук.

  У конкурсній програмі кожен колектив-учасник представив три твори,  автором одного з яких є Юрій Штельмах. Саме за виконання пісні «Україні», слова і музику до якої написав Юрій Штельмах, ансамбль «Чарівниця» отримав Диплом за краще виконання авторської пісні. Такими дипломами було відзначено лише три колективи-учасники фестивалю. Також обидва наші колективи отримали дипломи учасників пісенного свята. Перед гала-концертом учасників «Серпневого заспіву» відбулася святкова хода головною вулицею Чорноморська: учасники фестивалю у сценічних костюмах йшли під звуки оркестру до головної сцени на березі Чорного моря.  До участі в гала-концерті були запрошені далеко не всі колективи-конкурсанти. Тим приємніше, що обидва аматорські ансамблі нашої громади мали честь дарувати свою пісню жителям Чорноморська та численним туристам з України і не тільки. А бажаючі мають можливість подивитися виступи колективів на сторінках у фейсбуці…

    Участь у подібних заходах всеукраїнського масштабу була б неможливою без небайдужих людей- меценатів. Головним спонсором «Долинянки», як завжди, був М.В.Оніщук, людина, яка постійно опікується проблемами своїх земляків. А «Чарівниці»  надали спонсорську допомогу щирі друзі колективу  і небайдужі люди- як завжди, першими відгукнулися депутат обласної ради Рудченко  М.М., Кожухаренко В.О. («Привороття-Агро»), ФО-П Компанець М.А., Вареник С.О. (ТОВ «Агрофірма «Брусилів»), народний депутат Дзюблик П.В., Боровий П.С. (партія «Солідарність»), Габенець В.В. і Омельченко М.П.. Також підтримали аматорський колектив  Тарасюк С.Р., Сімячко Г.М., ТОВ «Файдал УА», «Брусилівський маслозавод». Всім нашим меценатам найщиріші слова подяки від аматорів «Долинянки» і «Чарівниці» та бажаємо їм всіляких гараздів!!!  

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Л.Філоненко, начальник відділу культури, туризму

та діяльності ЗМІ селищної ради.