Фото без опису

 

 

 

 

 

   Сьогодні Житомирщина – під черговою ворожою атакою. Можливе пошкодження водогінної мережі. Якщо ви не маєте запасу питної води, скористайтеся рекомендаціями Житомирського центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України.
👉ЖОЦКПХ пропонує такі рекомендації використання питної води з бюветів та інших джерел нецентралізованого водопостачання (колодязів, шахтних криниць), пунктів розливу питної води (в тому числі пересувних) при їх наявності, фасовану бутильовану воду та воду в резервуарах для індивідуального користування.
❗️Рекомендуємо зберігати питну воду у закритих посудинах. При цьому обов’язково промаркуйте воду для пиття та для технічних чи господарських потреб. Воду з відкритих водойм використовуйте тільки з технічною метою.
👉Для пиття та приготування їжі потрібно воду кип’ятити.
👉Кип’ятіння є ефективним методом знезаражування води (треба кип’ятити щонайменше 10 хвилин від моменту закипання), але навіть при її зберіганні у чистій та добре закритій посудині термін придатності не перевищує однієї доби.
👉Надаємо й рекомендації щодо очищення забрудненої води.
👉На майбутнє старайтеся мати запаси питної води, але зберігайте й ці рекомендації.
Бережіть себе! Не ризикуйте, якщо без цього можна обійтися!