Керівництво Брусилівської селищної ради для надання жителям громади, внутрішньо переміщеним особам, яких станом на цю дату зареєстровано майже шість тисяч осіб, налагодила співпрацю з багатьма благодійними фондами, громадськими формуваннями, організаціями,  в тому числі, міжнародного рівня. Особливо тісною є співпраця і підтримка Київського польового офісу Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців. Ця глобальна міжурядова організація працює в Україні задля допомоги внутрішньо переміщеним особам і людям, які потерпіли внаслідок воєнних дій. Девіз цього міжнародного формування-  допомагати тут і зараз!

 Днями  на Брусилівщині побували голова Київського польового офісу Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців Крістіан Лангехенке, філд асистент цього офісу Габріелла Діаз Малдонадо, Пітер Лоссау, регіональний координатор у справах біженців і  Тетяна Подобінська-Штик, програмна спеціалістка у справах біженців  посольства США в Україні.

 Метою їх візиту стали відвідини місця тимчасового проживання (МТП) для внутрішньо переміщених осіб, що розташоване та території Яструбеньківського старостинського округу. Це вже друге, діюче МТП в Брусилівській громаді. Поточний ремонт, як ззовні так і всередині, заміна вікон, утеплення підлоги, ремонт водомережі, придбання меблів, електроприладів для кухні, холодильників, пральних машин, тощо, здійснено за кошти селищного бюджету та Київського польового офісу Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, благодійного фонду «Рокада». У  донорів була змога поспілкуватись з внутрішньо переміщеними особами,  подружжям із Донеччини, які першими поселилися у МТП. 

 Брусилівська селищна рада, колектив КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради щиро вдячні вельмиповажній міжурядовій організації, посльству США в Україні, БФ «Рокада» за таку дієву підтримку, розуміння проблем, викликів, що породило російське нашестя. Ця співпраця продовжується.

 Є змога подякувати також садовому центру «Брусвяна», її керівнику, Ліліані Дмитрієвій, за надану допомогу в облаштуванні подвір’я місця тимчасового проживання багаторічними квітами, кущами, плодовими деревами.

Фото без опису

 

 

Валентина Мазуренко, директор КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради