10 серпня у нашій громаді пройшов Благодійний Міжнародний культурно-мистецький фестиваль «Козацькій славі жити у віках».

 Цьогоріч фестиваль  об’єднав 29 аматорських хорових та вокальних  колективів, окремих виконавців які прибули до нас з Київської, Житомирської, Черкаської, Вінницької, Донецької та Луганської областей. У фестивалі взяли участь понад 170 учасників віком від 6 до 85 років, а ще 15 учасників взяли участь в онлайн форматі.

 Всі учасники зібралися на свято  козацької пісні! Ми всі – представники великої родини нашої матері-батьківщини України. Родина до родини – то і є народ. Пісня є наш духовний скарб, який єднає нас, стирає кордони, розповідає світові про велич нашого співочого народу.

 Козаки є прикладом непохитної лицарської доблесті, мужності та вірності рідній землі. Козацькі подвиги закарбовані в думах і піснях, увійшли до легенд, стали символом волелюбного духу українського народу.

 Наш фестиваль був благодійним і кожен мав змогу задонатити на виготовлення дронів для Збройних Сил України. Ми дякуємо нашим воїнам, славним козакам та козачкам які сьогодні боронять нашу рідну землю. Дякуємо всім, хто підтримав благодійний збір коштів.

 Під час фестивалю всі бажаючі мали змогу відвідати козацький стан старостинських округів Брусилівщини, скуштувати козацькі страви і також долучитися до збору коштів для Збройних Сил України. Всього на фестивалі було зібрано 56 112 грн.

 Фестиваль відбувся за сприяння науково-дослідного інституту козацтва, інституту історії України, НАН (Національної Академії наук) України, відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна», Союзу козаків Румунії філія Сату Маре, Софійського університету Святого Климента Охридського (Болгарія), Брусилівської селищної ради, Відділу культури, туризму та діяльності засобів масової інформації Брусилівської селищної ради, ГО «Товариство дружби «Україна – Болгарія», МГО «Чорноморське козацьке військо», МГО «Земляцтво житомирян», Науково-методичного освітньо-культурного об’єднання «Світ знань».

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису