Брусилівська селищна територіальна громада приймає участь у проєкті «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». Участь у програмі беруть сім’ї опікунів / піклувальників, усиновителів, прийомні, ДБСТ, багатодітні, сім’ї, які виховують дітей з інвалідністю. Вищезазначені сім’ї у рамках проєкту отримують психологічну допомогу та консультації для батьків та дітей; семінари та вебінари з актуальних питань догляду та виховання дітей; беруть участь у групах взаємодопомоги.

Фото без опису

Фахівці із соціальної роботи служби соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради провели клопітку співпрацю між МБО «Партнерства «Кожній дитині» та сім’ями, постійно комунікували та підтримували сім’ї з дітьми задля покращення їхніх побутових умов. У результаті сім’ї отримали благодійну допомогу від Партнерства «Кожній дитині»: 3 бойлера, 3 обігрівачі, 8 морозильних камер, 11 електричних приладів, 22 освітні набори для школярів, 26 наборів постільної білизни та рушників, 1 набір памперсів для дітей з інвалідністю.

Проєкт «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» виконується спільно із Дитячим фондом ООН (UNICEF), Партнерством «Кожній дитині», Міністерством соціальної політики України, Координаційним центром із розвитком сімейного виховання та догляду дітей, Національною соціальною сервісною службою України, службами у справах дітей територіальних громад, обласних воєнних адміністрацій, центрами надання соціальних послуг, регіональними центрами соціальних служб, Неурядовими організаціями за фінансової підтримки Європейського Союзу.

 

 

Анна САВИЦЬКА, соціальний менеджер КУ "Центр надання соціальних послуг" Брусилівської селищної ради