22 червня народний фольклорний колектив «Калина» Брусилівського СБК  та фольклорно-етнографічний колектив «Здвижаночка» Покришівського СБК  прийняв участь у фестивалі «Купальське сонце 2024», який проходив в с. Грузьке, Фастівського р-н., Київської області. Ініціаторами фестивалю була громадська організація «Веселі куркулі» серед яких були і наші земляки Іван та Данило Решта, заслужені майстри народного мистецтва України. Щира подяка організаторам та всім причетним, яким вдалося створити фестиваль на який хочеться повертатись.

Фото без опису

 Атмосфера фестивалю була напрочуд сімейною та гармонійною.  Учасники фестивалю мали можливість переглянути безліч виставок робіт майстрів народного мистецтва, придбати національний одяг, прикраси, обереги, ляльки мотанки, взяти участь у різних майстер класах, затанцювати купальських таночків, скуштувати смачні страви польової кухні.

  Всі бажаючі мали можливість покататися на байдарках та переночувати у власних наметах. Фестиваль тривав два дні. Дякуємо всім небайдужим організаторам, учасникам і всім, хто відроджує, зберігає, та популяризує український фольклор. Позитивних емоцій вистачить нам надовго…   

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису