21 червня 2024 року відбулося чергове засідання Координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб при виконавчому комітеті Брусилівської селищної ради, в якому взяли участь внутрішньо переміщені особи, представники ГО «Молодіжний рух «Будь вільний», Брусилівського відділу Житомирської філії Житомирського обласного центру зайнятості, КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради, КНП «ЦПМСД» Брусилівської селищної ради та відділів Брусилівської селищної ради.

Фото без опису

Житло для ВПО – одне з нагальних питань, яке обговорювали під час засідання. Зокрема, йшлося про функціонування місць тимчасового проживання ВПО та створення в них комфортних умов для проживання, а також реалізації житлових прав ВПО.

Розглянуто і не менш важливе питання: про можливості для працевлаштування внутрішньо переміщених осіб у громаді.

Фото без опису

Представник ГО «Молодіжний рух «Будь вільний» ознайомив з напрямками діяльності організації, спрямованими на підтримку як внутрішньо переміщених осіб, так і місцевих жителів,  а також проєктами, які будуть реалізовуватися в літній період.

Засідання Координаційної ради з питань ВПО було продуктивним та корисним. Учасники активно долучались до обговорень, ділились досвідом та висловлювали думки щодо реальності втілення ідей.