Фото без описуФото без описуФото без опису

Нещодавно у нашій громаді за підтримки та організації Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Житомирській області і безпосередньо його керівника, Василя Невмержицького, відбулась зустріч з представниками територіальних громад Київської та Чернігівської областей.

          Учасники ознайомилися з організацією надання соціальних та освітніх послуг в нашій громаді в умовах воєнного стану. Селищний голова Володимир Габенець та директор КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради Валентина Мазуренко ділилися досвідом роботи у соціальній сфері, участі в різних грантових проєктах та співпраці з міжнародними організаціями. Спільно обговорювали проблемні питання та обмінялися ідеями щодо їх вирішення.

           Неабиякий інтерес учасників заходу викликала діяльність  служби паліативного догляду (з наданням медико-соціальних послуг) КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради. Ця служба була створена в рамках Меморандуму  між Брусилівською селищною радою та ГО «Українська ліга розвитку паліативної та хоспісної допомоги» підписаного  07 квітня 2023 року та фінансової підтримки «U-LEAD з Європою». Після  проведених тренінгів, навчання для соціальних та медичних працівників було отримано технічну підтримку: пральну машинку, ноутбук, меблі, багатофункціональні ліжка, протипролежневі матраци, інвалідний візок. Усе це слугує жителям громади у денному стаціонарі служби, який облаштовано у двох кімнатах Водотиївської лікарської амбулаторії загальної практики сімейної медицини КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Брусилівської селищної ради. Гості громади мали змогу побувати тут. Керівник служби паліативного догляду (з наданням медико-соціальних послуг) Наталія Гальченко більш детально ознайомила присутніх з основними напрямками роботи служби, акцентувала увагу на тому, що для дієвої роботи служби паліативного догляду необхідною є співпраця з КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги». І такий договір про співпрацю був підписаний між двома установами 07 серпня 2023 року.  Співпраця заснована  на принципах партнерства, взаємодії та спільності інтересів з метою ефективного використання потенціалу сторін для надання соціальної послуги паліативного догляду особам, які перебувають у складних життєвих обставинах і не можуть самостійно їх подолати. Також було зазначено, що послугу паліативного догляду згідно державного стандарту отримують 19 жителів Озірського та Морозівського старостатів  за місцем їх проживання. При службі функціонує пункт прокату технічних засобів реабілітації. На службу покладені обов’язки ведення Реєстру опіки, піклування щодо повнолітніх недієздатних осіб та осіб яких дієздатність обмежена, реєстрація помічників дієздатних фізичних осіб.   

         На завершення зустрічі Василь Невмержицький подарував настінний годинник з логотипом «U-LEAD з Європою». Щиро дякуємо Регінальному офісу та всьому колективу за співпрацю та підтримку.

 

КУ «Центр надання соціальних послуг»

Брусилівської селищної ради