Фото без опису

Війна завжди приносить страждання та біль. Однією з найбільших її трагічних сторін є втрата дітей – найвразливішої частини суспільства.

Згідно з Постановою Верховної Ради України від 1 червня 2021 року №1490-ІХ 4 червня в Україні є Днем вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.

Це не лише день скорботи, а й заклик до всього світу: ніколи не забувати про жахіття війни та зробити все можливе, щоб подібне ніколи не повторилося.

         Відповідно до інформації з державного порталу «Діти війни» станом на 2 травня 2024 року внаслідок збройної агресії РФ проти України Офісом Генерального прокурора зафіксовано 1311 випадків поранення дітей та 545 фактів загибелі дітей.

         4 червня вшановується пам'ять кожної безневинної дитини – жертви агресії, адже ці діти стали символами незламності та болю нашого народу.

         Вшанування пам’яті дітей – жертв – це також нагадування про необхідність активних дій для запобігання подібним трагедіям у майбутньому. Треба об’єднатися, щоб забезпечити захист прав дітей в умовах збройних конфліктів. Необхідно працювати над збереженням миру, щоб майбутні покоління не знали жахів війни.

         День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України, - це день скорботи та надії. Скорботи за втраченими життями та надії на те, що подібне більше не повториться.

         Нехай пам'ять про невинних дітей стане для нас нагадуванням про важливість миру та людяності у нашому світі, символом нашої боротьби за мирне та справедливе майбутнє.