Фото без опису

Всі жителі України, згідно з розпорядженням Міністерства охорони здоров’я, зобов’язані щорічно проходити флюорографічне обстеження. Це необхідно для того, щоб виявити наявність або відсутність небезпечних захворювань.

Що таке флюорографія?

До різновидів рентгенологічного дослідження відносять флюорографію – рентгенівський знімок Вашої грудної клітки. Застосовують флюорографію для діагностування деяких захворювань. В основному вона служить для пошуку проблем з дихальною і серцево-судинною системами. Лікар може побачити зміни вже на початковій стадії і вчасно прийняти рішення про лікування.

Саме рання діагностика дозволяє справитися із захворюванням, тому таке обстеження можна назвати помічником для порятунку життя людини.

Флюорографія є одним з найпопулярніших методів скринінгу хвороб легень. Регулярне проведення такого обстеження допомагає своєчасно виявити різні патології легень – туберкульоз, рак легень, пневмонію та інші – на стадіях, коли вони ще можуть не виявлятися клінічно. 

При появі таких захворювань, як бронхіт чи пневмонія, людину найчастіше турбують болі в грудній клітці, висока температура, вологий кашель. Лікар відразу ж зможе поставити діагноз, не примушуючи пацієнта проходити якісь додаткові обстеження. Інша справа — онкологічні хвороби та туберкульоз. Ознаки останнього нагадують симптоми грипу і бронхіту, тому на них найчастіше не звертають уваги, приймаючи їх за ознаки простудних захворювань.

Але відстежити перші появи туберкульозу або раку легень можна. Для цього достатньо проходити флюорографічне обстеження. На самому ранньому етапі цю хворобу можна вилікувати, у пацієнта є всі шанси на одужання.

Якщо Вас протягом тривалого часу турбує кашель, слабкість і температура, тоді Вам обов’язково необхідно пройти процедуру такого обстеження для того, щоб перевірити, чи не почала у Вас розвиватися пневмонія (запалення легенів) або туберкульоз.

Як часто треба робити флюорографію?

Те, як часто потрібно робити флюорографію, залежить від деяких факторів. Наприклад, якщо Ви проходите її в профілактичних цілях, тобто Вас не турбує стан здоров’я, тоді робити її необхідно не рідше одного разу в два роки, але краще один раз на рік. При особливих показаннях процедуру необхідно проходити один раз на півроку.

Флюорографія, зроблена раз на рік, – запорука Вашої впевненості в тому, що Ви не відчуваєте ніяких проблем з такими життєво важливими органами, як серце і легені.

Але де її зробити? Зробити флюорографію можна в КНП «Брусилівська лікарня», яка знаходиться за адресою: селище Брусилів, вул. Захисників України, 41. Телефон для довідок: (04162) 3-02-60

 

 

МІЦНОГО ВАМ ЗДОРОВ’Я!