Ігрове заняття «Віруси. Мікроби. Захист від хвороб» провели фахівці Житомирського обласного центру контролю та профілактики хвороб для вихованців дитячого садка «Віночок» у селищі Брусилові - в рамках проекту «Разом збережемо життя». 

 Заняття стосувалося теми вакцинації, зокрема – від кору. Участь в заході взяли 35 вихованців середніх та старшої груп, а також семеро вихователів. Малюки переглянули тематичну презентацію про захист від вірусів та бактерій шляхом вакцинації, подивилися тематичний профілактичний мультфільм, пограли у гру «Бінго» на тему знань про віруси. 

 В нагороду  за свою активність вони отримали  подарунки – розмальовки, олівці та пластилін, брендовані повітряні кульки, а також брошури «Вакцинація під час війни» та «Кір: швидкий та небезпечний» (для своїх батьків). Такі ж друковані матеріали від ЮНІСЕФ було передано вихователям дошкільного закладу--  для того, аби їм  краще комунікувати з батьками та доносити до них, що вакцинація- це єдиний спосіб убезпечити дітей та дорослих від важкого перебігу хвороби та її ускладнень.

 «Ми вдячні за проведений захід. На даний час це дуже актуальна тема --щеплення, -- поділилася враженнями вихователь дошкільного закладу Юлія Волошенко. – Питання про кір дуже гарно й доступно було висвітлено для дітей». 

 Захід відбувся у рамках проекту Український католицький університет UCuniversity за підтримки Дитячого фонду ООН UNICEF та уряду Бельгії. Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію УКУ, ЮНІСЕФ або уряду Бельгії.

Фото без опису