Фото без опису

З нагоди Міжнародного дня боротьби з туберкульозом фахівці наших районних відділів та відділень продовжують проводити  заходи у громадах, спрямовані на попередження та профілактику цього захворювання. 

 Фахівці Брусилівського відділення організували і провели круглий стіл для працівників Брусилівського центру первинної медико-санітарної допомоги.  Для працівників закладу вони провели лекцію на тему «Місячник подолання туберкульозу» та обговорили питання про ранню діагностику туберкульозу. Зокрема - про важливі симптоми, при яких обов’язково потрібно звернутися до лікаря; фактори ризику; профілактику (вакцинацію БЦЖ у ранньому віці, правила гігієни, що допоможуть запобігти поширенню інфекції, а також про заходи для захисту людей з груп ризику з ВІЛ/СНІД).

Держава спрямовує зусилля на боротьбу з туберкульозом - вдосконалює діагностику та лікування, збільшує доступність медичних послуг для населення та підвищує обізнаності громадськості про профілактику цього захворювання.

 Всі заходи щодо виявлення та лікування туберкульозу в Україні безкоштовні. Туберкульоз - виліковний. Головне - вчасно звернутися до лікаря та діагностувати його.