Співпраця між обласним центром зайнятості, зокрема, його структурним підрозділом -  Брусилівським відділом Коростишівської філії,  в усі роки була і є вагомою, такою, що дає позитивні результати. Так, у листопаді 2022 року селищною радою було прийнято Програму зайнятості населення на території Брусилівської селищної територіальної громади на 2023 рік. А вже у квітні 2023 року, у зв’язку із запровадженням оплачуваних суспільно корисних робіт, до неї були внесені зміни. Одним із пріоритетних напрямків роботи в рамках програми є надання допомоги населенню, насамперед, її вразливим верствам населення: особам з інвалідністю, непрацездатним жителям похилого віку, сім’ям військовослужбовців, хворим та ін. і які не мають можливості самостійно протидіяти несприятливим факторам воєнного характеру. Впродовж 2023 року 92 такі сім’ї отримали послуги від безробітних, які за направленням центру зайнятості були тимчасово працевлаштовані підсобними робітниками у КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради. Заробітну плату їм оплачувала служба зайнятості.

У листопаді 2023 року Брусилівською селищною радою було прийнято Програму зайнятості населення на території Брусилівської селищної територіальної громади на 2024-2026 роки. Суспільно корисні роботи цього року розпочались з 19 лютого у дев’яти старостинських округах.

Про співпрацю з державною службою зайнятості, досвід роботи в організації суспільно корисних робіт, презентацію інших послуг, організованих обласним центром зайнятості, йшлося на нараді у форматі круглого столу 28 лютого у Коростишівській філії обласного центру зайнятості за участю директора обласного центру зайнятості Галини Корінної, начальника управління реалізації політики зайнятості обласного центру зайнятості Світлани Карпович, заступника голови Житомирської райдержадміністрації В’ячеслава Авраменка,  директора  Брусилівського відділу Коростишівської філії обласного центру зайнятості Олександра Дрозда та його колег з відділів та філій, а  також  грантерів. 

Приємно вражені були всі учасники зібрання, а до них також  приєднались в онлайн - режимі  представники усіх старостів об’єднаних громад, в т.ч.  старости Брусилівської селищної ради,     презентацією грантерів, які нині успішно розвивають свій бізнес на території нашої громади. Це -  Анастасія Зубець, яка в листопаді 2023 року відкрила у Брусилові центр дитячого розвитку KidsClubBrus та її рідна сестра Анна Збінська, яка разом із родиною виростила у селі Костовці лавандове поле  і за кошти гранту придбала обладнання, меблі, витратні матеріали для організації повного циклу виробництва продукції з лаванди.

Очільниця обласної служби зайнятості Галина Корінна подякувала учасникам зібрання за те, що вміють економити місцеві бюджети шляхом долучення та активного використання проєктів Державної служби зайнятості. Водночас, звернулась до керівництва громад  активніше використовувати напрацювання служби зайнятості. Це і суспільно корисні роботи, і гранти на розвиток бізнесу, і ваучери для перекваліфікації й професійного самовдосконалення на навчання та ін.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

Валентина Мазуренко, директор КУ «Центр надання соціальних послуг»

Брусилівської селищної ради.