На сьогодні в Україні спостерігається стрімке збільшення кількості дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. Одним з напрямів вирішення проблеми соціального сирітства в країні є створення сімей для влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, опіка, патронат,  як альтернативних інтернатним закладам форм виховання.

Фото без опису

   Кожна дитина має право та мріє про виховання в сім’ї.  Тільки сім`я здатна забезпечити задоволення основних потреб дитини, надати стимули для її подальшого розвитку, створювати надійну та стабільну атмосферу.

   Якщо не існує можливості для дитини жити з біологічними батьками, тоді найкраща альтернатива - прийомна сім`я.

  Не залишаймося  байдужими до долі дітей, які стали сиротами, адже діти - це наше майбутнє.

  Так, на території Брусилівської об’єднаної територіальної громади функціонує два дитячих будинки сімейного типу, в яких виховується 11 дітей – вихованців з числа дітей – сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування та 5 прийомних сімей, в яких виховуються 15 прийомних дітей з числа дітей – сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.

  Служба соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг»  Брусилівської селищної ради проводить активну роботу щодо пропаганди та створення прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, опіки та патронатних сімей,  щоб забезпечити право кожної дитини, яка є сиротою, або втратила батьківське піклування на зростання і розвиток у сімейному оточенні.

    Допоможімо дітям відчути радість сімейного життя - створіть прийомну сім`ю! А держава Вас в цьому підтримає.

   Державна соціальна допомога на дітей призначається батькам-вихователям на кожну дитину-вихованця і прийомним батькам на кожну прийомну дитину в грошовій формі в розмірі, що становить:

для дітей відповідного віку – 2,5 прожиткового мінімуму;

для дітей з інвалідністю – 3,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку.

    Розмір грошового забезпечення встановлюється на рівні одного прожиткового мінімуму для працездатної особи на кожну дитину-вихованця та кожну прийомну дитину і не залежить від пенсії, аліментів, стипендії чи державної допомоги на кожну дитину-вихованця та на кожну прийомну дитину.

Мінімальний розмір грошового забезпечення:

батьки-вихователі – 15140,00 грн.;

прийомні батьки – 3028,00 грн.

 Щомісячний сумарний обсяг грошового забезпечення батькам-вихователям розподіляється між батьками-вихователями рівними частинами за їх згодою.

 За більш детальною інформацією щодо створення прийомної сім’ї та дитячого будинку сімейного типу звертайтеся до фахівців із соціальної роботи, які працюють на 11 старостинських округах Брусилівської селищної територіальної громади або за адресою: вул. Єдності, 3, смт. Брусилів, Житомирський район, Житомирська область, тел. 30203.

 

 

        Валентина МАЗУРЕНКО, директор