Фото без опису  Від початку епідсезону, тобто з жовтня 2023 року, на грип та інші гострі респіраторні інфекції в  громаді  захворіло 1993  особи.   Діти у віковій структурі  хворих складають 58,6% .

Показник захворюваності на гострі респіраторні інфекції, включно із COVID-19, на 7-му тижні поточного року знизився з 234 до 169 хворих, перевищення епідемічного порога розрахованого для громади, зменшилось.

Серед захворілих 38% - діти до 17 років, відмічається зниження захворюваності на 18,5%, що пов’язано з запровадженням обмежувальних заходів  в організованих колективах.

Питома вага госпіталізованих серед захворілих  залишається майже незмінною та коливається в межах 2-3 %. 71% госпіталізованих – діти до 17 років.

   На минулому тижні  щеплено 10  осіб  проти грипу в громаді.

 Брусилівське  відділення  Житомирського РВ  ДУ  «ЖОЦКПХМОЗУ»  продовжує  проводити щотижневий моніторинг  захворюваності населення на грип та гострі респіраторні  вірусні інфекції - для прийняття рішень щодо запровадження обмежувальних заходів в окремих навчальних закладах та організованих дитячих колективах локально в залежності від епідситуації.

  Станом на 16 лютого обмежувальні заходи запроваджені в трьох НВЗ. Керівникам закладів освіти необхідно продовжувати щоденний моніторинг відвідуваності учнями освітнього процесу із з’ясуванням причини їх відсутності. У разі виявлення 50% відсутніх дітей з приводу захворюваності на грип та гострі респіраторні інфекції в одному класі або високій захворюваності у 20% класів навчального закладу - невідкладно інформувати органи місцевого самоврядування для прийняття рішень про введення обмежувальних заходів.

  Захворюваність населення на COVID-19 має тенденцію до зниження рівнів впродовж епідемічного сезону,в громаді.
 Інформуємо, що вакцина  проти COVID-19  в наявності є  центрі первинної медичної допомоги. Тому ми радимо людям, які не мають щеплень проти COVID-19, пройти рекомендований курс вакцинації, а також людям 60+ та з хронічними захворюваннями  отримати 2-гу бустерну дозу вакцини   проти COVID-19 в пунктах щеплення за місцем проживання.

  Ще раз нагадуємо всім громадянам прості заходи  з попередження зараження грипом та іншими гострими респіраторними інфекціями: 

 - уникайте контакту з особами, що мають прояви грипозної інфекції;

- обов`язково використовуйте маску в разі захворювання на ГРВІ, при відвідуванні об’єктів торгівлі, ринку, лікувальних закладів, в громадському транспорті;

- уникайте місць великого скупчення людей;

- часто провітрюйте свої житлові приміщення;

- часто мийте руки з милом;

- не торкайтеся очей, носа, рота немитими руками;

- уникайте обіймів, поцілунків і рукостискань;

- дотримуйтесь кашлевого етикету-прикривайте ніс і рот під час чихання або кашлю.

 Шановні громадяни! Виконуйте ці прості заходи профілактики гострих респіраторних інфекцій та бережіть своє здоров`я!

 

   Валентина  ШУЛЯРЕНКО, завідувачка  Брусилівським  відділенням Житомирського  районного  відділу  ДУ « ЖОЦКПХ МОЗУ»