Ми всі з вами перебуваємо у стані війни. І нашій внутрішній тривозі поки ще немає відбою. Але далеко не кожен знає, як підтримати себе та близьких, коли тривожні думки перестають бути нормою.

Що робити, коли почуття атрофуються і настає апатія?

 Де та, червона лінія, за якою вже треба звертатись за допомогою?

А що з цими проблемами робити далі?

Соціологічне дослідження, що було проведене нещодавно, свідчить про те, що 90 відсотків наших українців мають хоча б один із симптомів тривожних розладів, а понад 50 відсотків- перебувають у зоні ризику розвитку труднощів, пов’язаних із ментальним здоров’ям.

І постає питання: як зробити так, щоб знайти кожному з нас джерело сили, джерело внутрішнє в собі принаймні на рівні усвідомлення  і визнання власного психічного стану?

Відповідь на це питання всім жителям нашої держави якраз і дає, більше того, приходить на допомогу Всеукраїнська програма ментального здоров’я що має дуже просту, дуже ємку життєву назву: Ти як?   Вона впроваджується  за ініціативи дружини Президента України Олени Зеленської. Розробку і впровадження програми  «Ти як» координує МОЗ України, експертним партнером є Всесвітня організація охорони здоров’я, виконавчим партнером ГО «Безбар’єрність».

12 січня в Брусилівському селищному будинку культури відбувся інтерактивний івент «Подорож до ментального здоров’я».

Організаторами цього зібрання, стали Житомирська районна державна адміністрація та Брусилівська селищна рада реалізуючи головну мету: «Дбаємо про ментальне здоров’я щодня». Разом провели інтерактивний івент «Подорож до ментального здоров’я».

   У залі були присутні Світлана Приходько, заступник селищного голови з питань діяльності органів виконавчої влади, начальник відділу з питань ветеранської політики Житомирської районної державної адміністрації Тетяна  Цирюк, начальник відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту Житомирської районної державної адміністрації Ярослава Журавель, завідувач сектором  інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю Житомирської районної державної адміністрації Алла Близнюк, сімейний лікар КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Катерина Греченюк. Руханку для всіх присутніх у залі провела головний спеціаліст відділу освіти та спорту Брусилівської селищної ради Надія Заєць. Також всі глядачі мали змогу отримати джерело сили та енергії, психологічної підтримки від Оксани Шумської практичного психолога Брусилівського ліцею імені Готовчиця.   

  Після закінчення заходу на всіх присутніх у фойє будинку культури чекала локація  «здорове харчування» під назвою «Від минулого до сучасного», де всі мали можливість спробувати напої, страви, овочі, фрукти. За оформлення даної локації дякуємо Брусилівській школі мистецтв. Під час зустрічі у всіх була чудова нагода поринути у світ арт-терапії від директора КЗ «Брусилівський музей «Дивосвіт Олексія Макаренка» Олени Косарчук.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису