Фото без опису     Щороку 14 грудня наша країна відзначає День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Саме 14 грудня 1986 року було завершено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком.
     Лише завдяки самопожертві ліквідаторів, багато з яких заплатили власним життям і здоров’ям, вдалося локалізувати аварію та врятувати країну і світ від радіаційного забруднення. За неповними даними, з 1986 по 1990 рік у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС було задіяно понад 600 тисяч осіб, серед яких було багато і жителів Брусилівщини. 

    Сьогодні, за традицією, біля пам'ятного знаку "Жертвам Чорнобильської трагедії" в Брусилові зібралися  учасники  і свідки тих трагічних подій, щоб покласти квіти і згадати своїх друзів  та колег, вшанувати всіх, хто допоміг зупинити  і приборкати "мирний" атом.

   В  День вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС низько схиляємо голови перед тими, хто віддав своє життя, зупиняючи ядерний смерч, хто відвів біду від прийдешніх поколінь.

     Всім нам мирного неба і спокою в кожному прожитому дні.