Фото без опису  Відділ соціального захисту населення Брусилівської селищної ради, старости Брусилівської селищної ради, працівники КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради, уповноважені особи Брусилівської селищної ради впродовж року забезпечують проведення обстеження матеріально-побутових умов проживання людей з інвалідністю, особливо ліжкохворих, одиноких непрацездатних громадян за їх місцем проживання з метою вивчення їх потреб, надання соціальних, медичних, адміністративних послуг, отримання соціальної допомоги. Служба з перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради забезпечує доступ людей з інвалідністю до об’єктів транспортної інфраструктури, закладів охорони здоров’я та місць проведення заходів.

  У КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради діє пункт прокату засобів технічної реабілітації. У 2023 році засобами технічної реабілітації (інвалідні візки, ролатори, тощо), отриманих завдяки співпраці з громадськими формуваннями, благодійниками, забезпечено 40 людей з інвалідністю.

 У 2023 році згідно поданих заяв особам з інвалідністю, непрацездатним особам похилого віку з бюджету селищної ради надано матеріальної допомоги для вирішення їх матеріально-побутових питань,  лікування, придбання ліків на суму 246928 грн. 

 З нагоди Міжнародного дня осіб з інвалідністю у місці для тимчасового проживання внутрішньо переміщених та евакуйованих осіб, де надано прихисток 17 внутрішньо переміщеним особам, в т.ч. чотирьом особам  з інвалідністю відбувалась зустріч директора КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради з особами з інвалідністю.

  У закладах освіти проведено виховні години, години спілкування, бесіди, уроки доброти на тему: «Відкрий серце для добра», «Я вірю в силу доброти», «Ми живемо і навчаємось поряд з вами». На базі КУ «Брусилівський ІРЦ» відбувся святковий захід для дітей з особливими освітніми потребами «Миколая зустрічали, свої вміння показали». На заході було проведено майстер клас по виготовленню шапки Миколая, мовленнєва вікторина, логоритміка, святкові руханки, подарунки дітям від СВ.Миколая.

  Брусилівською  центральною  універсальною,  публічною  бібліотекою ім.Г.М.Ткаченка для осіб з інвалідністю проведено захід «Нехай комусь тепліше стане від наших гарних, добрих слів», оформлено виставку творчих виробів авторами яких були люди з особливими потребами. У селищному Будинку культури за участю обдарованих дітей Брусилівської громади організовано концерт до Дня святого Миколая в тому числі для дітей з інвалідністю із подарунками від благодійних фондів.

 

 

      Служба паліативного догляду (з наданням медико-соціальних послуг) КУ «Центр надання соціальних послуг» Брусилівської селищної ради