30.11.2023 року фахівцями служби зайнятості було ініційовано та проведено круглий стіл на тему: «Реалізація соціальних потреб ветеранів, учасників бойових дій та членів їх сімей».

Метою даного заходу було налагодження та підтримка зв’язків, об’єднання зусиль з колом організацій у напрямі комплексного забезпечення соціальних послуг ветеранам та членам їх сімей, а також продовження взаємодії з державними, громадськими організаціями, іншими зацікавленими  установами з метою співпраці у наданні послуг ветеранам із соціальної адаптації та психологічної підтримки.

          В засіданні круглого столу взяли участь: голова громадської організації «Атошник» - Сергій Сербін, військовослужбовець, начальник відділу соціального захисту Брусилівської селищної ради Марія Шарамко, провідний спеціаліст даного відділу Алла Васяніна, заступник начальника відділу обслуговування громадян №9 (сервісного центру) Тетяна Волинець, начальник Брусилівського відділу №1 управління соціального захисту  Житомирської РДА Андрій Майструк  та учасники бойових дій, які перебувають на обліку в службі зайнятості.

          Олександр Дрозд, начальник Брусилівського відділу Житомирської філії Житомирського обласного центру зайнятості, проаналізував стан ринку праці, можливості працевлаштування ветеранів та презентував учасникам зібрання активні програми Державної служби зайнятості: професійне навчання для учасників бойових дій, надання ваучерів для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці, гранти для ветеранів та членів їх сімей, суспільно-корисні роботи, компенсації роботодавцям при працевлаштуванні певних категорій населення тощо.

Соціальні партнери надали ґрунтовну інформацію про свої можливості в плані соціальної адаптації та психологічної підтримки ветеранів та їх сімей.

Сергій Сербін  озвучив виклики, проблеми, наявні потреби учасників бойових дій при адаптації в соціумі та поділився перспективними напрямками роботи організації.

Між учасниками круглого столу відбувся конструктивний діалог по проблемних  питаннях з якими стикаються демобілізовані військовослужбовці: оформлення пільг, надання соціальної та матеріальної допомоги,  лікування, соціальний супровід, суспільна свідомість та підтримка в т.ч. психологічна.

На завершення дійшли згоди про більш тіснішу взаємодію державних установ та громадської організації «Атошник» з метою виявлення наявних потреб ветеранів, їх сімей та якісного їх вирішення.

Фото без описуФото без опису

 

      Людмила ЛЕВКІВСЬКА, Кар’єрний радник